Hirdetés

Szoftverfrissítések a fotós világban

A Bibble Labs kiadta 5.2.1-es változatát a Bibble Pro és Lite RAW képfeldolgozó szoftvereinek. A fejlesztések elsősorban az újabb fényképezőgépek nyers fájljainak támogatását érintik (például Canon EOS 600D és EOS 1100D), de javítottak a stabilitáson és helyrehoztak pár optika felismerő folyamatot. Ezeken felül a Multi-View módot érinti az a hibajavítás, ami a képek kivágásáért felel. A frissítés letölthető innen.

A Phase One sem ült a babérjain, ők is tekertek egyet a népszerű Capture One programjukon, s kiadták a 6.1.1-es változatot. Tulajdonképpen itt is csak az újabb fényképezők implementálásáról szól a fáma, de hogy a régebbi gépek tulajdonosainak se legyen teljesen fölösleges a letöltés, ezért a már eddig is támogatott masinák képfeldolgozásán is javítottak. A frissítés innen tölthető.

Következő a sorban a Nik Software, aki plug-in moduljait hozta legújabb szintre. A 2.004-es verziószámot viselő Viveza 2-vel az Adobe Photoshop, az Adobe Lightroom és az Apple Aperture programok alatt állíthatjuk be hajszálpontosan a színeket és az árnyalatokat. A javításnak köszönhetően a plug-in mostantól készségesebben működik közre a fejlesztő egyéb moduljaival, de kisebb hibákat is kijavítottak. A Phase One Capture One idén január óta támogatja az OpenCL GPU-s gyorsítást mind Apple és Microsoft operációsrendszerek alatt. Innen szedhető a friss változat.

És ha már említettük, ejtsünk szót az Apple Aperture 3 és iPhoto programcsomagjairól is. Az újítások között itt is szerepel az újabb kiadású fényképezők támogatása (Canon, Olympus és Pentax), de a régebbi gépek nyers képalkotása is jobb lett. A javítás innen érhető el.

Azóta történt

Hirdetés