Hirdetés

Színvonalas asztali PC-ket prezentált az LG

Az LG bejelentette XPION 30 néven érkező asztali PC szériáját, mely három változatban került az üzletekbe. A T30, az A30 és az S30 különböző méretbeli adottságokkal rendelkezik, és a teljesítmény is az előbbi sorrendnek megfelelően skálázódik felfelé.

Az XPION T30 a termékcsalád legvékonyabb darabja. A gépezet egy kétmagos, 3,06 GHz-es órejelen üzemelő Core 2 Duo E7600 processzort használ, 2 GB rendszermemória mellett. A grafikus kártya szerepét az NVIDIA nemrég bemutatott DirectX 10.1-es API-t támogató, GeForce 210 névre keresztelt versenyzője tölti be, mely 512 MB kapacitású fedélzeti memóriával dolgozik. Az adattárolást a 640 GB-os merevlemez segíti, míg az archiválás a DVD-író használatával történhet.

A nem sokkal vastagabb A30-as modell gyakorlatilag a fenti rendszer kissé módosított változata. A processzor nem változott, ám a rendszermemória mérete 3 GB-ra nőtt, míg a merevlemezt 500 GB-osra cserélték a tervezők. A videokártya is erősebb lett, ugyanis az LG a GeForce GT 220-at választotta a feladatra, mely szintén támogatja a DirectX 10.1-et, és 1 GB-os fedélzeti memóriát alkalmaz.


LG T30, A30 és S30 - Forrás: TechConnect

Jóval komolyabb változásokat kínál a legerősebb XPION S30, mely már normál méretű számítógépházat használ. A termék az Intel Lynnfield lapkára épülő Core i5-750-es processzorát alkalmazza, melynek négy magja 2,66 GHz-es órajelen ketyeg. A DDR3 szabványra épülő rendszermemória mennyisége 3 GB, míg a beépített merevlemez 640 GB-os tárkapacitást nyújt. A grafika számítására egy GDDR3 memórialapkákkal szerelt GeForce 9600 GT-t fogott be a gyártó, mely 512 MB-os fedélzeti memóriát használ, és a DirectX 10-es API-t támogatja. A DVD-író természetesen ezúttal is az alapfelszereltség része.

Az LG XPION 30 szériás számítógépekre előtelepített Windows 7 Home Premium kerül. A forgalmazást a vállalat még ebben a hónapban megkezdi, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés