Hirdetés

Szinte már kész az NVIDIA Shield tablet

Az NVIDIA gőzerővel fejleszti a Shield tabletet, amivel a cég a Tegra Note 7-tel kapcsolatos OEM konstrukciót szeretné továbbvinni. Utóbbi termék persze nem tűnik el, így a gyártópartnerek továbbra is árulhatják a referenciadizájnt, míg az újabb és gyorsabb, nagyobb kijelzővel ellátott Mocha kódnevű megoldás a valamivel drágább árkategóriában lesz elérhető.

Bár az új fejlesztést nevezhetnék Tegra Note-nak is, de Shield márkanév az elmúlt hónapokban népszerűbb lett, amitől az NVIDIA azt várja, hogy több vásárlót szereznek. Az OEM konstrukció azonban nem változik, így a referenciadizájnt több gyártó is kínálhatja a különböző piacokra. Információink szerint utóbbi annyiban változik, hogy az egyes régiók szigorúbban lesznek felosztva, így a legtöbb területen két gyártónál több nem forgalmazhat Shield tabletet. Ez főleg üzleti megfontolás lehet, hiszen a Tegra Note 7-et Európában és Ázsiában három cég is kínálta, miközben a potenciális vásárlóbázis nagysága leginkább két céget tud nyereségessé tenni. A piacok hatékonyabb felosztásával a vállalat partnerei jobb kilátások mellett árulhatják a referenciamodellt.

A Shield tablet egyébként 7,9 colos 2048x1536 pixeles kijelzőt kap, a belsejében pedig a Tegra K1 SoC alap, azaz 32 bites verziója dolgozik 2 GB rendszermemória és 16 GB-os adattároló mellett. Természetesen a tableteknél megszokott funkciók is elérhetők lesznek. Az operációs rendszer az NVIDIA által módosított Android lesz, de ezt a gyártópartnerek elvben nem is cserélhetik le, mivel a terméktámogatás közös alapokra lesz helyezve. A gyakorlatban azonban az operációs rendszer cseréje megoldható, így nem kötelező az NVIDIA verzióját használni, ilyenkor azonban az adott gyártó bukja a Shield márkanév használatának lehetőségét, illetve magának kell gondoskodnia az előtelepített rendszer frissítéseiről. A Xiaomi Mi Pad esetében erre már láthattunk példát, tehát a zöldek nem ragaszkodnak ahhoz, hogy minden partnerük ugyanazt árulja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés