Hirdetés

Színes e-papír falinaptár, ami képes a telefonnal is szinkronizálni

A Magic Calendar projekt a klasszikus falinaptárakat idézi, de már 21. századi formában.

Bár ma már minden okos eszközünkben van naptár, legyen az egy sima notebook vagy telefon, sőt egyes okosórákból sem hiányzik ez a funkció, de mégis vannak, akik igénylik, hogy fizikai valójában is lógjon egy naptár a falon. Egy dizájner, Koshi Tsubio olyan naptárral rukkolt elő a Google-féle, Japánban futó Android Experiments program keretein belül, aminek láttán a tech-imádók is elégedetten csettintenének.

Lényegében nem másról van szó, mint egy kifüggeszthető e-papír kijelzőről, ami mögött az Android OS dolgozik egy egyedi naptárszoftverrel, amely képes szinkronizálni a Google Calendar alkalmazással. Egyelőre csak minimális technikai részletek derültek ki, mint például a "HD" e-papír kijelző, a három hónapos üzemidő, illetve az, hogy asztali változat is készíthető belőle – és ha hihetünk a videónak, akkor nem csak és kizárólag naptár funkciója lesz.


[+]

A falon függő Magic Calendar nem csak egy papíron létező terv, nemrég Japánban bemutatták a prototípust is, sőt további fejlesztéseket ígértek, így jó eséllyel a későbbiekben piacképes termék is válhat belőle.

Előzmények

Hirdetés