Hirdetés

Szerverekbe való 2D-gyorsítót jelentett be az ATI

Az ATI ma bejelentette szerverekbe és vékony kliensekbe szánt új 2D grafikus chipjét. Az ES1000 nem valamely elavult asztali vagy mobil vezérlő átszabott változata, hanem kifejezetten a szerverek üzemeltetőinek igényeihez szabták.

A chip 32 bites, a PCI 2.2 specifikációnak megfelelő interfésszel rendelkezik. A 200 MHz órajelen ketyegő, mindössze 23 x 23 mm-es BGA tokozásban helyet foglaló grafikus mag legfeljebb 4096x4096 pixel felbontású virtuális asztalok kezelésére képes. A GPU 8 vagy 16 bites interfészére 8-256 MB kapacitású, maximum 250 MHz-en futó DDR vagy DDR2 memória csatlakoztatható.

A lapka, amely két CRT és egy 24 bites DVO porttal rendelkezik, a Catalyst Professional Edition meghajtóprogram segítségével működik együtt az operációs rendszerrel. Az ATI közleménye szerint az ES1000 a veszélyes anyagok alkalmazásának visszaszorítását előmozdító RoHS szabályozás követelményeinek is eleget tesz. A chipet jelenleg a kanadai gyártó OEM-partnerei tesztelik, kész termékekben való felbukkanásának pontos időpontjáról egyelőre nincs információnk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés