Hirdetés

Szeptemberben érkezik hazánkba a vékony kivitelű, olcsó ASUS Eee PC X101 netbook

Az ASUS még a Computex 2011 kiállításon mutatta be 200 dolláros, MeeGo operációs rendszerrel ellátott 10,1 hüvelykes netbookját, az X101-et, ami háromféle színben (arany, piros, fehér) lesz kapható. Az Eee PC család legújabb sarja mérlegen mindössze 950 grammot nyom, belsejében a híresztelésekkel ellentétben nem az Intel 1,5 GHz-es N455, hanem az 1,33 gigaherztes Atom N435 processzora fog dolgozni.

Időközben az is biztossá vált, hogy a gépből Windows 7 operációs rendszerrel ellátott változat is elérhetővé válik, ám ennek ára jóval borsosabb lesz; a Digitimes információi szerint 310-350 dollár közötti árcédulára számíthatunk. Természetesen az alap felszereltségű, MeeGo rendszerrel ellátott változat ára továbbra is 199 dollár.

Asus Eee PC X101 netbook
Asus Eee PC X101 netbook [+]

A vékony, mindössze 17,6 mm vastagságú netbook tömege 50 grammal, de 1 kg alatt marad. A chiclet stílusú billentyűzet és touchpad mellé webkamera, USB kapu és Wi-Fi vezérlő jár. A további paraméterekről az ASUS hazai képviselete nem árult el részleteket, csupán annyit tudtunk meg, hogy a magyarországi megjelenés az iskolakezdéssel azonos időpontban, tehát szeptember első hetében lesz esedékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés