Hirdetés

Számos újdonság érkezett a Nikontól

Már a leadből kiderül, nem aprózta el a gyártó, s tekintélyes mennyiségű fényképezőgéppel jelentkezett. Akik azonban a Nikon első EVIL rendszerű gépét várták, azoknak még tovább kell várniuk, egyelőre se híre, se hamva a rendszernek.

Azonban csalódásra semmi ok, a most bejelentett kompaktok között is akad bőven szívdobogtató. A bemutatást kezdjük is egyből az L110-zel, amely komoly külsejével vonzza magára a tekinteteket.

Lenyűgözően sokoldalúnak hívja gyermekét a Nikon. Az L110 egyesíti a magas szintű technológiát a könnyed használattal. A készülék optikája 15-szörös átfogású, az érzékelő felbontása 12.1 megapixel. A masina képes akár 1 centis tárgytávolságról is makró felvételek készítésére, valamint HD felbontású, sztereó hanggal rendelkező mozgóképek felvételére.

Az összesen 15 motívumprogrammal felvértezett, ceruzaelemekkel működő fényképezőgép 3"-os kijelzővel rendelkezik. Feketében és vörös színben lesz kapható.

Az L21 és L22 fényképezőgépek vidám színekkel és kedvező áraikkal tűnnek ki a sorból. Mindkét modell használata könnyű és szórakoztató - ideális választás lehet a család minden tagjának.

Mindkét masina ceruzaelemmel működik, rendelkeznek elektronikus rázkódáscsökkentéssel, automata programválasztással és intelligens portrérendszerrel. A problémamentes használatot a gyártó a nagyméretű gombokkal biztosítja. Természetesen mozgóképeket is felvehetünk az L21 és az L22 fényképezővel egyaránt. Az L21 sötétbarna, rózsaszín, valamint ezüst színben lesz kapható, míg az L22 feketében, vörösben, vagy ezüstben.

A Nikon Coolpix S3000 az S220 méltó utódja lesz. A divatos, karcsú megjelenésű fényképezőgép szintén tavasszal kerül majd a boltok polcaira. Repertoárjába tartozik a 12 megapixeles érzékelő, a nagy látószögű, négyszeres átfogású optika, és a csupán 19 milliméteres vastagság. Összesen 16 motívumprogram, elektronikus rázkódáscsökkentés (eVR), valamint négy elmosódásgátló funkció teszik teljessé a gépet. Nem kevesebb, mint hétféle szín közül választhat majd a vásárló: fekete, ezüst, vörös, kék, narancssárga, magenta és zöld.

Szintén 12 megapixeles szenzort kapott a Nikon Coolpix S4000, amely 3"-os, érintésérzékeny kijelzővel rendelkezik. Az LCD nem csak a képek visszanézését, hanem a fotózást is megkönnyíti: érintsd meg a témát a kijelzőn és a fényképezőgép automatikusan állít be minden paramétert, majd exponál. A nagy látószögű, négyszeres zoomobjektív ennél a masinánál is alaptartozék.
További jellemzők: négyféle elmosódásgátló funkció, HD felbontású mozgóképek rögzítése, feljegyzéskészítő és rajzoló funkciók mellett többféle retusálási lehetőség, aminek menetét az érintésérzékeny kijelző mellé adott toll könnyít meg. A Coolpix S4000 feketében, bronz, rózsaszín, valalmint csillogó vörös színekben lesz kapható.

A gyártó az S8000-t a világ legkarcsúbb tízszeres zoomobjektívvel ellátott fényképezőjének tartja. Valószínűleg igazuk is van, hiszen a váz vastagsága csupán 27.3 mm. Automatikus beállítások sorozata, köztük négy továbbfejlesztett elmosódásgátló funkció teszi a fényképezőgépet könnyedén használhatóvá.

A 14.2 megapixeles érzékelő köré épített masina dSLR osztályú AF-rendszerrel lett felvértezve, ráadásul a gyártó ígérete szerint a készülék gyorsan indul, s pillanatok alatt használatra kész. A HD felbontású videó rögzítése külön dedikált gombbal indítható, ráadásul a felvételhez sztereó hanganyag jár.
Nem kell szégyenkeznie kijelzőjével sem a gépnek: a 3"-os LCD 921 000 pontos felbontású. További kulcspontok: akár ISO 3200-as érzékenység, optikai képstabilizátor (VR), legjobb kép kiválasztása (BSS) funkció, EXPEED képfeldolgozó rendszer, USB-n keresztül is tölthető. Az S8000 alumínium vázzal rendelkezik, s háromféle színben lesz kapható: fekete, barna és ezüst.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Hirdetés