Hirdetés

Szállítja a HoloLens 2-t a Microsoft

Mostantól nem csak előrendelni lehet a második generációs AR headsetet.

A Microsoft még február végén leplezte le a HoloLens 2-t, amelyet májustól elő is lehetett rendelni, de persze alaposan zsebbe kellett nyúlni érte. A cég most bejelentette, hogy elkezdték szállítani a hardvert az ügyfelek felé, illetve most már valóban megvásárolható az eszköz, bár az előrendelések teljesítése prioritást élvez.

Az korábbi árak nem változtak, ahogy a hardver sem, az operációs rendszer tekintetében pedig a Windows CoreOS fut rajta. Utóbbi szempontból a Microsoft első ilyen jellegű termékéről van szó.

Azt továbbra is tudni kell, hogy a rendszer elsődlegesen a fejlesztőket célozza, ugyanis a szoftveres háttér még nincs igazán kiépítve. A korábbi HoloLens eszközre tervezett alkalmazások nem futnak közvetlenül, de ezeket könnyű lesz portolni, legalábbis a Microsoft ígérete szerint.

A redmondi óriáscég az üzleti felhasználást is erőltetni fogja, oda elérhető a Dynamics 365 Remote Assist előfizetéssel rendelkező HoloLens 2 csomag, ám ennek az ára 4500 dollár, vagyis még a 3500 dolláros alapverziónál is drágább konstrukcióról van szó.

Előzmények

Hirdetés