Hirdetés

Új routerrel és VPN szolgáltatással jelentkezik a Synology

A Synology neve elsősorban a NAS-okról ismert, de a tajvani gyártó az utóbbi időben foglalkozik routerekkel is (hasonlóan egyébként fő versenytársához). A tavaly érkezett RT1900ac utódaként mutatták be most az RT2600ac-t, amely egy otthoni, kisirodai környezetben szánt termék, a legújabb IEEE 802.11ac Wave 2 rádiókkal, MU-MIMO támogatással és többsávos működéssel. A készülékben egy kétmagos, 1,7 GHz-es processzor dolgozik, operációs rendszere pedig a Synology Router Manager.

Synology RT2600ac Synology RT2600ac
Synology RT2600ac [+]

Az RT2600ac vezetékes oldalán 4+1 gigabites portot találunk, ezek közül a +1 a dedikált WAN port, de a másik négy csatlakozóból egyet szükség esetén egy második WAN portként vehetünk igénybe. Az extrák között természetesen NAS-hoz hasonló szolgáltatások is akadnak, ehhez egy 3.0-s és egy 2.0-s USB portot helyeztek el a készüléken (ami nyomtatószerverként is üzemelhet), került rá SD-kártya olvasó, a szoftver pedig a Synology NAS-okon megszokott funkciókat is támogatja, például letöltőközpontot, BT-klienst és privát felhőt is kapunk.

Az RT2600ac-vel párhuzamosan érkezik a hozzá, illetve elődjéhez, az RT1900ac-hez passzoló VPN Plus szolgáltatás. Ezzel a routerből egy VPN szervert faraghatunk, amely SSTP, OpenVPN, L2TPoIPSEC és PPTP protokollokat támogat és WebVPN felületével lehetővé teszi például a router mögötti hálózaton futó webes applikációk biztonságos elérését. A VPN Plus fizetős szolgáltatás, és a routerhez alapból csak egy konkurens elérést biztosító fiók jár, azaz extra előfizetés nélkül inkább csak otthoni felhasználóknak jó ez, irodai működéshez szükség lesz további fiókok vásárlására (leszámítva persze azt, ha mindig csak egy külsős munkatársunk van). Az előfizetések vásárlására később, de még 2017 első félévében lesz lehetőség, az ár fiókonként 50 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés