Hirdetés

Négymagos NAS-ok érkeztek Synology köntösben

Míg a gyártó egyfiókos üdvöskéje ARM chipre, addig kétfiókos, utólag némelyest fejleszthető társa x86 architektúrára épül.

A Synology két új NAS-t dobott piacra, amelyek peremhálózati felhasználáshoz és kisebb vállalkozások számára jelenthetnek nem túlságosan költséges alternatívát.


[+]

A 166 mm magas, 71 mm széles, illetve 224 mm mély, egyfiókos DiskStation DS124 belsejében egy 1,7 GHz-en ketyegő, négymagos Realtek RTD1619B processzor dolgozik 1 GB DDR4 memória társaságában, és a 12 IP kamera kiszolgálását ígérő szerkezet 2,5 vagy 3,5 hüvelykes SATA meghajtókat képes elszállásolni, bár a menet közbeni cseréjüket nem teszi lehetővé. A belső adattárat Btrfs vagy EXT4 fájlrendszerre kell formáznunk, ám a külsőleg rákötött HDD-k/SSD-k esetén belefér az EXT3, a FAT, az NTFS, a HFS+ és az exFAT is.


[+]

A 36 wattos adapterrel táplált "dobozka" hűtéséről egy 60 mm-es ventilátor gondoskodik, aminek percenkénti fordulatszáma négy szinten állítható (alacsony energiaszint, halk, hűvös, maximális sebesség), és a fronton megtelepedett állapotjelző LED-ek fényereje szabályozható. Az adathozzáférés közben 10,69, lemezhibernáció során 3,44 wattot fogyasztó, (nettó) 300 dollárt kóstáló jószágra egy gigabites Ethernetet és két 5 Gbps-os USB 3.2 Gen1 Type-A kaput raktak a tervezők.


[+]

Az SMB, AFP, NFS, FTP, továbbá WebDAV fájl-, valamint SMB1 (CIFS), SMB2, SMB3, NFSv3, NFSv4, NFSv4.1, NFS Kerberized sessions, iSCSI, HTTP, HTTPs, FTP, SNMP, LDAP és CalDAV hálózati protokollokat ismerő megoldás egyszerre legfeljebb 200 SMB/AFP/FTP kapcsolattal tud megbirkózni, miközben maximum 1024 helyi felhasználói profilt, 256 helyi csoportot és 256 megosztott mappát kezel.

A felhős szinkronizációval és a 256 bites AES titkosítást alkalmazó, flexibilis Hyper Backup bizonsági mentéssel (a cél lehet másik lokális partíció, külső eszköz, másik Synology rendszer, rsync szerver vagy publikus felhő) barátságot ápoló konstrukció kliens oldalról a Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome és Safari böngészőkkel kompatibilis, de csakúgy, mint az alant következő márkatársnál, a szoftveres képességek iránt érdeklődőknek javasoljuk a hivatalos termékoldal "Specs" füle alatt megbújó "Software Specs" rész átfutását.


[+]

A 25 IP kamerával egybefésülhető, kétfiókos DiskStation DS224+-t egy négymagos Intel Celeron J4125 CPU hajtja, amelynek hátországában 2 GB leforrasztott DDR4 RAM teljesít szolgálatot, azonban az üresen ácsorgó SO-DIMM slotot egy 4 GB-os modullal benépesítve 6 GB-ig tornászhatjuk fel a memóriakapacitást.


[+]

A fiókok fogadókészségének és a választható fájlrendszerek tekintetében nincs eltérés a szerényebb rokonhoz képest, ám a hot swap funkció immár benne van a 92 mm-es, három üzemmódos (csendes, hűvös, maximális sebesség) légkavaróval szállított újdonság repertoárjában. A JBOD konfiguráción kívül Synology Hybrid RAID, Basic, RAID 0, illetőleg RAID 1 tömböket és Basic to RAID 1 migrációt támogató, (nettó) 500 dolláros kütyü alapból 500, memóriabővítéssel pedig 1500 egyidejű SMB/AFP/FTP kapcsolattal boldogul el.


[+]

A lokális felhasználói fiókok számának plafonja 2048, az egyszerre szinkronizálást folytató klienseké meg 350 (a DS124-nél 200), és a Synology Photos app már nem csupán az arc-, de a tárgyfelismerést is a tarsolyában tudja (noha ehhez legalább 4 GB RAM kell). A VPN szerver kapcsolati kapacitása rádupláz DS124-es 20-as értékére, a Synology Office programcsomagot 1200 személy nyúzhatja, és a többrétegű, kiterjesztett biztonsági mentés opciókkal büszkélkedő NAS integrálható Synology High Availability klaszterbe.


[+]

A VMWare és Hyper-V virtuális gépek hosztolásával kecsegtető, 165 x 108 x 232,3 mm-es fizikai méretekkel megáldott apparátus fedélzetén állomásozó aljzatok vonatkozásában annyi változott az egyfiókos testvér óta, hogy hátul egy helyett két darab gigabites RJ-45 interfész figyel, és e csatlakozópár link aggregálható. A Synology MailPlus/MailPlus szerverrel, valamint VideoStation-nel meghitt viszonyban lévő berendezés adaptere 60 wattos, és állományeléréskor 14,69 wattos áraméhsége hibernáció alatt 4,41 wattra csökken. A 2 évre szóló garancia egy vásárlás után megejtett regisztrációt követően 4 esztendőre hosszabbodik, és ez mindkét termékre igaz.


[+]

Előzmények

Hirdetés