Hirdetés

SVED őszi partnernap II.

A SVED partnernapjának második részében a Microsoft szoftver és hardver témájú előadásaira került sor. Pozsony Balázs, a Microsoft Office üzletágvezetője az új Office 2007 programcsomagot mutatta be, elmondta, milyen előnyökkel jár az átállás, illetve a legális használat, miképp szerezhető be, továbbá milyen akciókkal kedveznek a viszonteladóknak. Ezt követően Mészáros László disztribútor menedzser ismertette és részletezte az értékesítési lehetőségeket, illetve az Office Ready programot. Az Office XP és 2003 megszűnésével már csak a 2007-es verzió kapható, mégpedig megváltozott értékesítési feltételekkel. A rendszerépítőknek lehetőségük van egy Office Preinstall Kit megvásárlására, amely lényegében az Office 2007 Professional egy 60 napos próbaverziója, amelyet aztán a gép megvásárlásakor vagy a próbaidő lejárta után tetszőlegesen választott végleges verzióvá lehet konvertálni az Office 2007 Medialess Licence Kit (MLK) segítségével. Ez lehet Basic, Otthoni és oktatási, Small Business vagy Professional. A végfelhasználóknak új gép vásárlása esetén csak az MLK megvásárlására van szükségük, már meglévő számítógéphez természetesen vásárolható teljes, dobozos verzió is, és XP alá is telepíthető. Az új rendszer célja, hogy lehetőséget biztosítson az ingyenes kipróbálásra, illetve növekedjen a jogtiszta szoftverek aránya.

A Microsoft 25 éve gyárt kiváló minőségű hardvereket. Kíváncsian vártuk Kránitz József előadását, milyen újdonságokkal rukkol elő a gyártó karácsony közeledtével. Az elmúlt hónapokban megjelent notebook-egerek, Sidewinder egér és Natural Ergonomic Desktop 7000 billentyűzet-egér kombó mellett megismerkedhettünk egy kedvezú árú, de minőségi szettel, a Wired Desktop 500-zal.


Wired Desktop 500


LifeCam NX-3000 és VX-7000

Újdonság még két webkamera, a LifeCam VX-7000 és az NX-3000. Az előzetes tervekből egy új billentyűzet és egér együttest láthattunk, a Wireless Laser Desktop 7000-et, melynek egere külön is kapható lesz Wireless Laser Mouse 7000 néven. A termékek forgalmazása jövő év áprilisában kezdődik meg.


Wireless Laser Desktop 7000

Ebéd után a GFI FaxMaker és a MailEssentials alkalmazásokat ismertette Seres Gábor a SVED-től. A FaxMaker for Exchange/SMTP univerzális fax- és SMS-szerver, melynek révén akár Outlookból is küldhető fax és SMS. A friss verzió újdonsága az Exchange 2007- és Vista-támogatás, továbbá az XML API programozói felület, mellyel bármilyen dokumentummenedzsment, illetve vállalatirányítási rendszerhez hozzáilleszthető. A MailEssentials professzionális szerveroldali antispam és antiphishing megoldás, melynek most jelent meg az Exchange 2007 64 bitet támogató verziója. E két szoftvert társoldalunk, az IT.news korábban részletesen bemutatta.

Az EagleEyeOS az előadás mellett egy kis játékkal is készült a partnernapon megjelent informatikusoknak: egy teljesen átlagos Windowst futtató notebookon, melyen az EagleEyeOS adatlopás elleni védelme futott, megkísérelhették feltörni a védelmet. A díj maga a notebook volt, ám a csábító nyeremény ellenére egyik alkalom szülte hacker sem bizonyult elég ügyesnek. Orosz Gábor előadása rávilágított, hogy miben rejlik az EagleEyeOS adatvédelmi szoftver ereje. A program a felhasználókat jogosultságokkal látja el, védett dokumentumterek alakíthatóak ki a segítségével, nyomon követi a fájlok életútját, naplóz minden elvégzett vagy akár csak megkísérelt fájlműveletet, illetve szabályozza a csatlakoztatott mobil eszközök hozzáférési lehetőségeit, így akadályozva meg az információ-szivárgást.

Az Acronis újdonságait Pálfi Mátyás ismertette. A True Image 9.1 adatmentő és -helyreállító szerveralkalmazások többféle változatban is elérhetőek. Nagyvállalati környezetbe szánták az Enterprise Server, illetve a Workstation verziókat; a Server for Windows és a Server for Linux egy-két szerverrel üzemelő kisebb vállalkozások részére ajánlott. Az otthoni és kisirodai változat a True Image 11 Home, melynek 15 napos próbaverziója ingyenesen letölthető az Acronis honlapjáról. Az Acronis szoftvereket rendszeresen vásárló ügyfelek jutalompontokat kapnak, mellyel kiemelt kedvezményeket vehetnek igénybe.

Ez év augusztusában a SVED Zrt. megkezdte az LSI termékek, azon belül is a storage szegmens disztribúcióját. A palettán megtalálhatók a RAID-vezérlők és Host Bus Adapterek (HBA), a kisebb szerverekbe szánt eszközöktől a high-end kiszolgálókba szánt – az Adaptec-kel konkuráló – termékekig. A piaci tendenciákat figyelembe véve az LSI egyre inkább a SAS technológiát támogatja, azonban igyekszik áthidalni a SATA, illetve a SAS között tátongó űrt is. Több kártyáját mindkét csatolóval felszereli, illetve kedvező árazása révén SATA árban teszi elérhetővé a SAS eszközöket. Az LSI megoldást kínál a kispénzű kkv-k részére is belépőszintű termékcsaládjával. Eszközeik megbízhatóságának bizonyítéka, hogy az LSI kártyák jelen vannak a legnagyobb gyártók (egyebek mellett HP, IBM, Dell) rendszereiben is. Az alapvetően chiptervezéssel indult gyártó mára az Agere Systemsszel történt fúziója révén egy 50 éves múlttal rendelkező, network és storage területre fókuszáló nagyvállalattá vált.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés