Hirdetés

Svájci pendrive-ok igényeseknek

A Swissbit minimalista formatervű USB-pendrive-ot dob piacra. A Swissmemory USB cirrusWhite nevű eszköz 128 MB és 1 GB közötti kapacitású változatokban lesz kapható; adatátviteli sebessége íráskor 14,5 MB/s, olvasáskor azonban eléri a 28 MB/s-ot. A tároló 68 x 18 x 7,5 mm méretű, tömege 8 gramm.

A gyártó egy szoftvert is mellékel, mellyel lehetőség nyílik az Outlook Express, a kedvencek, illetve a saját dokumentumok szinkronizálására, a böngészés nyomainak (ideiglenes fájlok, cookie-k stb.) törlésére, valamint a pendrive-on tárolt adatok jelszavas védelmére. Kivételt képezhet a védelem alól egy ún. Lost&Found fájl, melyben a tulajdonos adatait lehet tárolni arra az esetre, ha elhagyná a cirrusWhite-ot.

Ha valaki netán túl puritánnak ítélné meg a fenti tárolót, beszerezheti a múlt hónapban bejelentett Swissmemory prestige széria valamelyik tagját. A Swissbit, a Victorinox és a Bonfort együttműködésében készült tároló 1 GB tárkapacitást nyújt, bár ez alkalommal határozottan nem csak a belső számít: a szokatlan pendrive burkolata ezüstből, 18 karátos hagyományos vagy fehéraranyból készül ugyanis, és léteznek gyémántokkal kirakott változatai is. A kézműves munkát végző Bonfort megrendelésre egyéni névvel, emblémával, díszítő mintával is elkészíti a „bicska” nyelét.

A prestige kollekció a Swissbit Air Traveler sorozatán alapul, vagyis nem tartalmaz szúró-vágó alkatrészeket, így – elvileg – nem vívja ki a repülőtéri biztonsági őrök intézkedését sem. A 8 MB/s-os adatátviteli sebességet nyújtó pendrive USB 2.0 interfésszel bír; a gyártó ehhez is mellékel szinkronizációt, tikosítást segítő szoftvert. A high-tech csecsebecsék kezdőára 980 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés