Hirdetés

A Microsoft Surface újdonságok nem járnak egyedül

A redmondi óriás további három hardverről rántotta le a leplet; egy notebookról, egy 2 az 1-ben táblagépről és egy kollaborációs platformról.

A napokban a Microsoft több Surface sorozatú eszközt mutatott be, amelyeknek egyikét már körbejártuk kicsit, azonban a masinának akadnak még rokonai. A második, mintegy 1,13 kilogrammos újonc Surface Laptop Go 3 for Businessként van listázva, és Intel Core i5-1235U CPU-jához 8 vagy 16 GB LPDDR5 RAM, illetőleg 256 GB-os SSD jár.


[+]

A mobilvas Corning Gorilla Glass 3-mal fedett, 12,4 hüvelykes képátlójú, tízpontos PixelSense érintőpanele 1536 x 1024 pixeles felbontással dolgozik, statikus kontrasztaránya 1000:1, és csakúgy, mint korábban taglalt márkatársa, gyárilag kalibrálva, adaptív fénysűrűség-szabályzással érkezik. A fedőlapot eloxált alumíniumból készítették, míg az alsó részen az alumínium polikarbonát kompozittal, üvegszállal, valamint újrahasznosított műanyagokkal keveredik, és négyféle szín közül (platina, jégkék, zsályazöld, homokkő) választhatunk.


[+]

A billentyűzetről elérhetünk médiavezérlőket, de a fényerőt is variálhatjuk, a bekapcsolásért felelős gombba ujjlenyomat-olvasót integráltak, a hálózatra pedig Wi-Fi 6/Bluetooth 5.1 modullal léphetünk fel. A tömbmikrofonnal megtámogatott, arcfelismerést támogató (720p-s) webkamerával szerelt megoldás Dolby Audio Premium besorolású Omnisonic hangrendszerrel jön, miközben burkolatán egy 3,5 mm-es jack, egy töltést, adatot és videojelet egyaránt közvetítő USB 3.2 Gen2 Type-C, meg egy USB 3.2 Gen1 Type-A kapu állomásozik a Surface Connect csatolón kívül.


[+]

A maximum 15 órás tartalékokkal rendelkező, 41 wattórás akkumulátorral szállított géphez Windows 11 Home jár, és az alapkiépítés árát (nettó) 800 dollárban határozták meg. A megjelenési dátum október 3-a.

Az Intel N200 processzorra épülő Surface Go 4 for Business egy üzleti tablet, amit 8 GB LPDDR5 memóriával és 64, 128 vagy 256 GB-os UFS meghajtóval láttak el a tervezők, de a Surface Go Signature Type Cover, illetve Go Type Cover klaviatúrákkal való kompatibilitása miatt effektíve akár notebookként is használható.


[+]

Az 521 grammot nyomó ketyere 10,5 hüvelykes, tízpontos PixelSense érintőképernyője 1920 x 1280 képpontos felbontást ígér, amihez 350 cd/m²-es fénysűrűséget, 1500:1 statikus kontrasztot, egyéni kalibrációt és Corning Gorilla Glass 3-at párosít. A Surface Pen tollát mágneses tárolóban hordó, magnéziumházas szerkezet ugyancsak kezelhető Classroom Pen 2-vel vagy Business Pennel, és 165 fokban kihajlítható csuklópánttal megáldott kitámasztót kapott.

Elöl-hátul egy-egy 1080p-s webkamera található, amik természetesen barátságot ápolnak a Windows Hello bejelentkezéssel, a kétegységes tömbmikrofon képességeinek tárházából ezúttal sem hiányzik a Voice Clarity funkció, míg a 2 wattos sztereó hangszórók újfent kiérdemelték a Dolby Audio Premium plecsnit. A vezetékmentes hálózati egység megegyezik a fentebb ismertetett termékével, és az optimális esetben 12,5 órás üzemidővel kecsegetető kütyü fedélzeten környezeti fényviszonyokat detektáló szenzor, gyorsulásmérő, giroszkóp, továbbá magnetométer serénykedik, de az NFC (Near Field Communication) szintén kipipálható a specifikációi sorában.


[+]

A biztonságra és firmware-szintű távoli menedzsmentre hangsúlyt fektető készüléken egy DisplayPort alt módos, energia- és adattovábbításra felkészített USB 3.2 Gen1 Type-C konnektor, egy microSDXC kártyaolvasó, egy 3,5 mm-es jack, egy Surface Connect, plusz egy Surface Type Cover interfész nyert elhelyezést. Operációs rendszer gyanánt Windows 10 Pro és 11 Pro szerepel a menün, de leendő vételárról egyelőre nem szól a fáma.


[+]

Az utolsó, Windows 11 IoT Enterprise-ot, Windows 11 Prót, esetleg Windows 11 Enterprise-ot futtató jövevény kilóg a sorból, ugyanis egy együttműködési platformról, egy interaktív, Microsoft Teams minősítéssel bíró képernyőről van szó, amelyet Surface Hub 3-nak hívnak, és MI algoritmusok segítségére támaszkodik, hogy a hibrid csapatok kollaborációját minél gördülékenyebbé tegye (például Cloud IntelliFrame és Copilot in Whiteboard). Az IGP-s Intel Core i5 CPU-val, 32 GB RAM-mal, valamint 512 GB-nyi flash adattárral megspékelt, 8 bites színmélységet produkáló apparátus kétféle PixelSense IPS panellel kerül értékesítésre; 50 hüvelykes, 3840 x 2560 pixeles felbontást használó tízpontos, illetve 80 hüvelykes, 4K-s felségvizeken evező húszpontos érintőkijelzővel.


[+]

Az előbbi, (nettó) 9500 dollárt kóstáló jószágon négy USB Type-C, egy USB Type-A, egy gigabites Ethernet, egy Mini DisplayPort, egy HDMI bemenet, meg egy DisplayPort alt módos USB Type-C bemenet táborozott le, és nagyobbik, csekély (nettó) 25 000 dollárra taksált testvére ezen a téren csak annyiban tér el tőle, hogy eggyel kevesebb USB Type-C van rajta. A Wi-Fi 5/Bluetooth 5.1 modullal megtoldott duó egyszerre két Surface Hub Pent kezel, és mindkettejüket 18 magos Intel Myriad X 2085 ISP-vel, 1 GB RAM-mal, továbbá 8 GB eMMC tárhellyel felturbózott, 12 megapixeles okoskamerával látták el.

E speciális Type-C-s, 136 fokos horizontális látószögű, eloxált alumíniumházas kamera 1-től 7,4 méterig kompetens, a lencsetakarót sem spórolták le róla, mialatt munkáját MEMS tömbmikrofon(ok) és három irányban sugárzó sztereó hangrendszer segítik. A szerényebbik méretű változat támogatja a portré módot (majd a Smart AV ehhez optimalizálja a hangot), illetőleg az okosforgást, ráadásul gyorsulásmérő, giroszkóp és Doppler radar is fellelhető a "motorházteteje" alatt  – termetesebb bátyja csak az utóbbit állítja hadrendbe, viszont kettőt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés