Hirdetés

Súlyos darabbal bővült az Aorus szériás notebookok listája

A Gigabyte a játékos notebookok esetében nem állt be a vékonyítási versenybe, az Aorus 17 ugyanis közel 4 kilósra sikeredett.

Újabb notebookot dob piacra a Gigabyte az Aorus 17 személyében, mely 396 x 293 x 38 milliméteres dimenzióival és 3,75 kilogrammos tömegével egyértelműen a nehézsúlyú kategóriába sorolható. Kellett is ekkora méret, hiszen a nem gyenge hardver hűtéséről a gyártó saját, dupla ventilátoros és 5 hőcsöves Windforce rendszere gondoskodik.


[+]

Az eszköz lelkét két lehetőség közül választhatjuk ki, de nem kell zavarba jönnünk, az Intel Core i9-9980HK és i7-9750H processzorok egyikével sem fogunk mellényúlni. Grafikus vezérlők tekintetében több opció áll rendelkezésünkre, az NVIDIA GeForce RTX 2060, 2070 és 2080 mellett a kevésbé költséges, emellett kevesebb hőt termelő, de természetesen gyengébb teljesítményú GTX 1660 Ti is elérhető. A beépített monitor 17,3 hüvelykes képátlóval bír, melyen minden esetben 1920x1080 pixel terül el, a képfrissítési ráta azonban kiviteltől függően eltér, 144 vagy 240 Hz lehet. A matt felületű IPS panel gyári kalibrációt is kapott, ezzel kiérdemelve az X-Rite Pantone minősítést.


[+]

A memóriamodulokat a Samsung gyártja, melyek összkapacitása 8 és 32 GB között lesz, bővíteni pedig egészen 64 GB-ig tudjuk majd. Az adattárolók kiépítése szintén többféle lehet, annyi azonban biztos, hogy ezek egy 2,5 hüvelykes, valamint két M.2-es slotban kaphatnak helyet. Melléjük egy 94 wattórás akkumulátor is elfér, táplálásukhoz két tápcsatlakozóra is szükségünk lesz. Portokból nem csak ennek köszönhetően nem lesz hiány, a HDMI 2.0 kimenet mellett három USB 3.1 Type-A, két USB Type-C, egy Thunderbolt 3, két 3,5 milliméteres jack, valamint egy RJ-45 csatlakozó sorakozik, kiegészítve egy UHS-II sebességű SD kártyaolvasóval.


[+]

A vezetékes és vezeték nélküli hálózatokra való csatlakozást egy Killer Ethernet E2600 és egy Killer Wi-Fi 6 AX1650 vezérlő segíti, de nem maradhatott ki a Bluetooth 5.0 sem. A gép hangrendszere az ESS Sabre DAC által kontrollált két darab, egyenként 2 W teljesítményű hangszóróból és egy 3 wattos mélynyomóból áll.


[+]

A notebook egyik legérdekesebb pontja – amivel a touchpad mellett a legtöbbet érintkezünk – a 2,5 milliméteres nyomásúttal operáló Omron kapcsolókkal teletömött billentyűzet, mely a gyártó állítása szerint az első ilyen megoldás a hordozható számítógépek piacán. A gombsor billentyűnként szabályozható, RGB Fusion 2.0 szoftverrel kompatibilis háttérvilágítást is kapott, a fényekből pedig a gép elejére és hátuljára is jutott bőségesen.

A Gigabyte Aorus 17 szeptemberben kerül a boltok polcaira, alapára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés