Hirdetés

STM: KYRO-ra derű?..

Hiába hallani remek dolgokat a KYRO II-ről, egyelőre mintha nem lenne akkora visszhangja, mint amire az STM is joggal számított, hiszen annak ellenére, hogy a chip bemutatásakor jó pár gyártó a KYRO mögé állt, most mintha szép csendben elsomfordáltak volna mind, azaz majdnem mind.

Maradt a Hercules, meg az InnoVision, ez pedig nem valami sok. Míg a PowerColor egyértelműen kihátrált a támogatók sorából, addig a Creative-vel épp nem tudni mi van, ill. mi lesz. Így pedig egyre kevésbé számíthatunk átütő sikerre, olyanra, ami végre nyomot hagy az NVIDIA patyolat tiszta intimbetétjén, amit a piaci korrektség, szavahihetőség, és egyebek lúgoztak hófehérre..

Pedig a KYRO-ban elvileg minden megvan, ami a sikerhez kell, tehát a gond nem itt keresendő. Sokkal inkább ott, amiről már így is elég sok forrás sustorog net-szerte, hogy az NVIDIA nem épp méltányolható módon hat rá a gyártókra, akik, jobban szeretve a békességet, inkább maradnak a kaptafánál, lásd GeForce2 MX.

Pedig a KYRO II. nemcsak ez előbbi NVIDIA kártyát veri kenterbe, hanem egy-két kategóriával magasabban sem jön zavarba, gondoljunk csak az olyan fícsörökre, mint a 8x-os multitextúrázás lehetősége, a belül végig 32bit-es színmélység használata, vagy csupán a Tile Based Rendering-re, mint alapvető hozzáállásra..

T&L persze nincs benne, ez pedig megbocsáthatatlan - legalábbis az NVIDIA szerint. (ha lenne benne, akkor meg kapásból perelné az NVIDIA, vagy ha nem is, némi szabadalom-ügyi csipkelődés biztos beleférne.. - szerk.)

Mi persze várjuk a KYRO-kat sok szeretettel, meg futtatandó bencsmárkokkal, de ez feltehetőleg senkit sem lep meg..

Azóta történt

Hirdetés