Hirdetés

Luxus gamer HTPC – kompakt rendszer extra igényekhez hangolva

A Steiger Dynamics olyan készre szerelt konfigurációkkal állt elő, amelyek megalkotásnál a költségcsökkentés, mint követendő cél háttérbe szorult. A LEET széria három taggal érkezik: Pure, Core és Reference. A masinák kategorizálása nem egyszerű, hiszen egyszerre asztali számítógépek, gamer konfigurációk, set-top boxok, Blu-ray-lejátszók és NAS-ok. Ennek a sokoldalúságnak viszont komolyan megkérik az árát; a „legolcsóbb” Pure összeállítás 1798 dollárba kerül, de ha például a Reference modellt minden elérhető opcióval felvértezzük, akkor akár a 10 000 dollárt is átlépheti az árcédulán szereplő összeg. Lássuk, ezért cserébe mit nyújtanak!


[+]

Már a masszív, fekete és ezüst színben is igényelhető, szálcsiszolt alumínium házról is sugárzik, hogy egy prémiumkategóriás számítógéppel, helyesbítve egy multimédiás mindenessel állunk szemben. A ház előlapján egy 7”-es képátlójú Samsung kijelző kapott helyet, ezen tetszés szerinti képek és információk jeleníthetők meg. A teteje alumínium helyett lehet plexiből is, nem véletlenül, hiszen nem kell szégyenkezni a belső tartalom miatt sem.


[+]

Egy ASUS alaplapba (P8Z77-V, Maximus V Formula, Rampage IV stb.) a legegyszerűbb esetben Intel Core i3 processzor kerül, de a Reference kiépítésbe akár i7-3970X központi egység is választható. A rendszermemória mennyisége az alaplaptól is függ, 8 GB-nyi Corsair Vengeance (Blue/Black) memóriától egészen a 64 GB-os Corsair Dominator Platinum csomagig szalad a lista.


[+]

A megjelenítésről természetesen a processzorba integrált Intel grafikus alegység is gondoskodhat, de az EVGA GeForce GTX 650 Ti, illetve a GeForce GTX 670-től kezdve akár két GTX 690-nel a fedélzeten már komoly teljesítmény passzírozható ki a pofás rendszerből. Aránylag kompakt kialakítása ellenére a CPU-t és a GPU-t is folyadékhűtéssel teszik hűvösre, hogy a túlzott zajszint ne mehessen a zenehallgatás, illetve a filmnézés rovására.


[+]

Az adatok tárolásáról alapesetben 120 GB-os Corsair Neutron GTX SSD gondoskodik (maximum 2x480 GB), ez legfeljebb 4 x 3 TB-os WD Red merevlemezzel egészíthető ki. A különlegesebb multimédiás igényeket opcionális Asus Xonar Essence STX hangkártya, Blu-ray-író és négycsatornás Ceton InfiniTV 4 HD tuner elégítheti ki. Mindezt a sok szép hardverkomponenst egy megfelelő teljesítményű Seasonic G, X vagy Platinum szériás tápegység táplálja.


[+]

Tehát jól látszik, hogy a Steiger Dynamics törekedett arra, hogy a LEET konfigurációk csakis minőségi alkatrészekből épüljenek, valamint a beltérben uralkodó rend is példás, így legalább a magas árért egy valóban prémiumkategóriás gépet kapunk.


[+]

Előzmények

Hirdetés