Hirdetés

A StarTech VGA és HDMI hosszabbítói IP hálózatot használnak átviteli közegként

Több olyan szituáció is elképzelhető, főleg irodai környezetben, amikor egy adott számítógép képét egy a forrástól távoli megjelenítőn kell prezentálni. Ezekben az esetekben teljesíthetnek jó szolgálatot a StarTech új „hosszabbító” eszközei, melyek amolyan KVM féleségek.


[+]

Az egyik frissen bejelentett modell az IPUSB2VGA, mely VGA, azaz analóg videokimeneteket képes IP hálózaton átküldeni, hagyományos Ethernet kábelen erre a mutatványra 100 méteres távolságig képes. A képfolyam maximális felbontása 1920x1080 pixel, ami mellett a mikrofon bemenet, a fülhallgató kimenet és két USB port is sorakozik a dobozkákon, tehát távolról is tökéletesen működtethető a forrás számítógép.


[+]

A másik hosszabbító, az IPUSB2HD2 is pontosan ugyan azt tudja, mint VGA-s testvére, csak az analóg csatlakozót jelent esetben egy HDMI port váltotta fel, amin keresztül nem csak a kép, de a hanganyag is továbbítható. Használatukhoz egyszerűen csak telepíteni kell a mellékelt szoftvert a számítógépre, bedugni a megfelelő kábeleket, és már indulhat is a hálózati adatfolyam a kiszemelt távoli helyre.


[+]

Az IPUSB2VGA és IPUSB2HD2 vételára rendre 136,99 és 181,99 angol font.

Előzmények

Hirdetés