Hirdetés

Speciálisan noteszgépekhez készül a Yoggie új hardveres tűzfala

Újabb különleges biztonsági megoldással, egy ExpressCard formátumú noteszgép-bővítőkártyára zsúfolt, vírusoktól, spamektől, különféle adathalász támadásoktól és egyéb rosszindulatú szoftverektől védő komplex védelmi rendszerrel rukkolt elő a Yoggie Security Systems. A Gatekeeper Card Pro mindemellett hálózati szűrést is nyújt, és szülői felügyeleti eszközként is beválhat, valamint VPN klienst is tartalmaz. A kiegészítőt tegnap mutatták be a nagyközönségnek az InfoSecurity Europe konferencián.

A Gatekeeper Card Pro lényegében egy Linux-alapú mini számítógép egy mindössze 34 x 75 milliméteres bővítőkártyára integrálva: egy kisméretű hardveres tűzfal, mely a számítógép erőforrásait felszabadítva figyeli a hálózati forgalmat – a gyártó szerint a megoldás olyan biztonságos, hogy a fő operációs rendszer szintjén nincs is szükség semmilyen további védelemre. A kártya az eszközillesztőn kívül semmilyen szoftver telepítését nem igényli, az adminisztrációs felület webböngészőn keresztül érhető el.

A Yoggie Gatekeeper Card Pro májusban kerülhet a boltokba, 199 dolláros javasolt fogyasztói áron. A cégnek nem ez az első ilyen terméke: korábban gyakorlatilag ugyanezekkel a funkciókkal több hasonló megoldást is piacra dobtak Gatekeeper Pro és Gatekeeper Pico, Pico Pro néven (utóbbi kettő USB-s megoldás, előbbi Ethernet-kábelen csatlakozik a számítógéphez).

Azóta történt

Hirdetés