Hirdetés

Sorozatgyártásban az eddigi legjobb elektronikus kereső

Idén februárban a japán CP+ kiállításon mutatott be az Epson egy mintát a készülő termékből, ami a specifikációk szerint 4,41 millió képpont megjelenítésére képes 1400x1050 felbontás mellett. Mindez nagyon hasonlít a Leica SL (Typ 601) fullframe tükörnélküli vázban használthoz. A most használt XGA megjelenítőkhöz képest ez 1,87-szer több pixelt és 36 százalékkal nagyobb felbontást eredményez minden irányban.

Az 0,66"/1,67 cm képátlójú Ultimicron LCD panel (L3FJ63800C) emellett 98 százalékos sRGB színtér lefedettséget kínál kb. 16,77 millió színárnyalat megjelenítése mellett, míg fénysűrűsége 650 cd/m².

Jelenleg egyébként elég vegyes képet mutatnak a gyártók annak függvényében, hogy ki milyen panelt használ. Például az Olympus a kezdetekben LCD-t használt az OM-D vázakban, majd az újabb kiadásokban már áttértek OLED-re. A Fuji hasonló utat járt be az XPro-1 és X100 esetében. Meglepő lenne tehát, ha nem látnánk viszont a felső és középkategóriás vázakban ezt a lapkát az újabb váltás ellenére, habár viszonylagosan nagy fizikai méretei a most alkalmazott megjelenítőkhöz képest (0,48" LCD, 0,5" OLED) valamelyest behatárolják a lehetőségeket.

Előzmények

Hirdetés