Hirdetés

Sony ZD9: csúcstévé egyedi háttérvilágítási eljárással

A Sony bejelentette, hogy piacra dobja a 2016-os év csúcskategóriás televízió szériáját, azaz a ZD9 családot. A sorozatba három, egy 65, egy 75 és egy 100 hüvelykes képátlóval bíró készülék tartozik.

Sony ZD9
Sony ZD9 [+]

Az Ultra High Definition felbontású, HDR, tehát nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését támogató készülékek biztosítják az alacsonyabb részletességű anyagok felskálázását, valamint képesek a nem HDR videókból HDR hatásút varázsolni egy konverziós eljárás révén. Emellett megkapták a cég csodafegyverének szánt, egyedülálló Backlight Master Drive fantázianevű LED háttérvilágítású technológiáját, amely óriási, a tartalomtól függően dinamikusan változó fényerőt biztosít. A vállalat mindenesetre azt állítja, hogy ennek köszönhetően a kép minősége felülmúlja az OLED televíziókét is.

Sony ZD9
Sony ZD9 [+]

A tévékből természetesen nem hiányzik az Android TV smart platform sem, amely amellett, hogy egyszerű kezelést biztosít, lehetővé teszi irtózatos mennyiségű netes alkalmazás letöltését és futtatását, valamint a böngészésre is módot ad. A prémium kategóriás televíziók meglehetősen drágák lesznek, ugyanis 4000 (~1 470 000 forint), 7000 (~2 500 000 forint), illetve 60 000 (~22 100 000 forint) fontba kerülnek majd a hírek szerint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés