Hirdetés

Befutott Európába a Sony csúcs LCD tévéje, tudjuk az árát is

A XF9005 megkapta a vállalat új direct LED háttérvilágítási eljárását.

A Sony a CES 2018 eseményen mutatta be az idei évre szánt új csúcskategóriás LCD televízióját, az XF9005-t, amely 75, 65, 55 és 49 hüvelykes képátlóval lesz elérhető, természetesen 4K-s felbontással, továbbá szavatolja a HDR tartalmak megjelenítését is.

A vállalat európai képviselete örömmel jelentette be, hogy a készülékek megérkeztek az öreg kontinensre is, és már a raktárakban várakoznak arra, hogy örökbe fogadják őket. Sőt, már vannak Magyarországra vonatkozó ajánlott fogyasztói árak is a cég honlapján. Ennek értelmében a legnagyobb 1 156 000, a 65"-es 642 000, az 55"-es pedig 462 000 forintos áron kerül majd a boltokba. Sajnos a legkisebb megint háttérbe szorult, vele még nem tudtak foglalkozni, így egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi pénzt kell majd érte fizetni.

Sony XF90
Sony XF9005 [+]

A tévék egyébként megkapták a vállalat saját fejlesztésű, X-tended Dynamic Range PRO technológiával kiegészített LED háttérvilágítási eljárását, amelynél a mátrixszerűen elhelyezett fénykibocsátó diódákat egyedileg vezérelhető csoportba osztották. Ez a megoldás a képernyő egyes területein precízen növeli vagy csökkenti a fényerőt a beépített, egyedi megvilágítási algoritmus segítségével, ami a Sony szerint a megszokottnál jóval kontrasztosabb képet eredményez. Az új X-Motion Clarity technológia – a cégtől kapott információk értelmében – kiemelkedő pontossággal vezérli a gyorsan váltakozó képsorokat, így azok tisztán, elmosódás- és fényerőveszteség nélkül jelennek meg a képernyőn.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés