Hirdetés

Pár hüvelykről hatalmas és jó kép ezzel a 4K HDR projektorral

A Sony ultrarövid távolságú, nagy fényáramú és felbontású vetítője jónak tűnik, és az ára a hasonló képméretű tévékéhez képest nem is annyira vészes. Még videó is van róla.

A Sony évek óta fejlesztgeti az ultrarövid vetítési távolságú projektorait, és 2017-ben ebben termékcsaládban is sikerült szintet lépniük. A lézeres fényforrást és a saját fejlesztésű SXRD képalkotási technológiát használó VPL-VZ1000ES az idei évtől lesz megvásárolható.

Sony VPL-VZ1000ES
Sony VPL-VZ1000ES [+]

A viszonylag nagy (925 x 494 x 219 mm) és nehéz, 35 kilogramm tömegű projektorról van szó, amely akár egy szimpla dekorációs elemként, vagy bútordarabként is funkcionálhat. Hat hüvelykről, azaz körülbelül 15 centiméterről képes 100 hüvelykes, azaz 254 centiméteres kép létrehozására, tehát sokkal több helyet nem foglal, mint egy tv. A 4K felbontású, nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmak megjelenítésére is képes eszköz maximális fényárama 2500 ANSI lumen, ami azt jelenti, hogy nem szükséges tökéletes sötét ahhoz, hogy élvezető képet produkáljon. Sikerült megtekinteni a CES-en működés közben (a videó is ott készült), és abszolút pozitív benyomásokat szereztük vele kapcsolatban.

A kép minőség kifejezetten rendben lévőnek tűnt, a mozgásmegjelenítéssel nem volt gond, és a színek is szépek természetesek voltak. Szó, mi szó, az árát megkérik, hiszen 25 000 dollárba kerül, de ha azt nézzük, hogy egy nagyjából ugyanekkora képátlójú tévékészülék ennek a másfél-kétszeresébe kerül, akkor az már azért finomít egy kicsit a dolgon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés