Hirdetés

Új Playstation 4 Slim modellt hozott a Sony

Elsőre nem látni, hogy mi értelme a még csak Japánban kapható rendszernek, de a jövő év miatt fontos volt kiadni.

A Sony új verziójú, PlayStation 4 Slim konzolokkal pezsdítette fel a japán piacot. Ezek a CUH-2200-as modellek látszatra nem különböznek az eddigi CUH-2100-as jelzésű megoldásoktól, így nehéz megérteni a lényegi indokot a bevezetésük mögött. A friss verzióból ugyanúgy van fekete, 0,5 és 1 TB-os HDD-vel szerelt modell, míg a fehérből az utóbbi érhető el, de vélhetőleg kisebb merevlemezzel rendelkező kivitel is bevetésre kerül.

Haszna a változásnak a külcsínt látva nincs, de az Európai Unió, 2019-re előirányzott, energiatakarékossági direktívái szükségessé tették az új, CUH-2200-as modellt, mivel a korábbi, CUH-2100-as verzió nem felelne meg a navigációra vonatkozó fogyasztási maximumnak. 2019-től ugyanis ezt 50 watt alá kell csökkenteni az olyan típusú konzoloknál, amilyen a PlayStation 4 Slim. Az aktuális rendszer viszont még ha picit is, de pont felette van, vagyis faragni kell pár wattot, hogy a Sony továbbra is forgalmazhassa a rendszert az öreg kontinensen.


[+]

Ez igazából jelentősen nem változtat a konzolon, a játék melletti fogyasztás marad a megszokott szint, viszont videolejátszásnál is 60 watt alá kell csúszni, és a CUH-2100, ha enyhén is, de ebből a szempontból is többet fogyaszt.

Lényegében tehát pár watt mínuszról van szó navigációnál, illetve médialejátszásnál, amit a felhasználók valószínűleg nem vesznek majd észre, de az egyes piacok kiemelt szerveinek direktíváit követni kell.

Elképzelhető persze, hogy vannak más változások is, akár az előállítási költségek csökkentésére vonatkozóan, de ez megszokottnak mondható. A CUH-2200 valószínűleg záros határidőn belül leváltja majd a CUH-2100-as modelleket, így a kritikus piacokon a következő évnek már az új verzióval vághat neki a Sony.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés