Hirdetés

Sony PS2: online konzol, több mint konzol?

A japán PlayStation 2 tulajok számára hamarosan napi gyakorlattá válhat a különféle online játékok használata, miután a Sony együttműködési megállapodást kötött a Nippon Telegraph and Telephone-nal.

A megállapodás értelmében a telefontársaság vonalain ezentúl Sony-konzolok is rákapcsolódhatnak majd a netre, így a PS2 eztán már ebből a szempontból is versenyképes lehet, már ami a PC-kel összevetést illeti.

Az ötlet persze nem új, ráadásul a Sony-nak sem, hiszen már ők is többször tervbe vették konzoljaik online-osítását, bár eleddig nem túl sok sikerrel. Ellenben a Sega-nak volt már működőképes online megoldása: a SegaNet egészen a Dreamcast gyártásának befejeztéig lehetőséget biztosított a Phantasy-Star-Online sorozatának használatára.

A PlayStation 2 sikerét figyelve persze csodálkoztunk volna, ha a dolgok ennyiben maradnak, tehát cseppet sem lepődtünk azon, hogy az AOL Time Warner is lát fantáziát az online PS2-esekben: úgy hírlik, a szolgáltató komolyan fontolgat olyan alternatívákat, amelyek közül talán az online vásárlás a legfontosabb, mindezt persze a saját hálózatán..

Azóta történt

Hirdetés