Hirdetés

Sony PS2: lesz, ami lesz

A Sony a Conexant SmartSCM USB V.90 jelű modem chipjét választotta a Playstation 2-höz, így hamarosan a net-re is felmerészkedhetnek majd az újdonsült PS2 tulajok. Ez a Conexant chipset amúgy igen nagy népszerűségre tehet szert hamarosan, hiszen több modem gyártó is mellette voksolt.

Az első PS2 modemek megjelenése hónapok kérdése, persze kicsit nyugatabbra, de ahogy PS2 is van már itthon (szerkesztőségünk is belekóstolhatott :), modem is lesz hamar.

A Conexant saját meghajtóprogramjai is elkészültek, mint ahogy jó pár játékgyártó (Capcom/Konami/Namco/Taito) is csupán a modemekre vár.

Mindemellett a Sony, az X-Box előtti csendet kihasználva, három hónapon belül szeretné megkétszerezni a legyártott PS2 rendszerek számát, és persze a piaci-vákuum is erre készteti: konzoljára hatalmas a kereslet, mind Amerikában, mind Európában. "Március 31-ére várjuk a 10 milliomodik PS2-est", így Shigeo Maruyama, a Sony második embere, bár a Bloomberg ezt túlzásnak véli. Egy biztos, a Toshiba, akinek Emotion Engine nevű CPU-jával fut minden Playstation 2, nem lesz szűk keresztmetszet, ők szállítják majd a processzorokat időben..

A Sony túlzott bizakodását látszik igazolni a Tsubasa Research Institute témábavágó véleménye is, miszerint a Sony most először érte el az 1millió db-os havi PS2 kvótát, és még ez is messze elmarad a tervektől, hiszen majd' 1,5milliós havi kibocsájtásról volt szó kezdetben.

Ez pedig nem csak a Sony-t érinti, hiszen a játékgyártók sikere is az eladott PS2-kön múlik. A nem tervszerinti eladási volumen miatt biztosíthatta be magát az EA (Electronic Arts) is, hiszen mintegy 10 játékot kíván majd piacra dobni, amint lehet, X-Box-ra.

Azóta történt

Hirdetés