Hirdetés

Eddig ez a leghihetetlenebb CES pletyka: OLED tévével jön a Sony

A koreai ET News értesülései szerint a Sony a CES 2017 eseményen bejelenti, hogy több kudarccal végződött próbálkozás után ismét megpróbálkozik az OLED tévépiac meghódításával, és ezzel egyidejűleg be is mutatja új, LG paneles OLED tévéjét.

Sony OLED XEL-1 - az első Sony OLED tv még 2007-ből
Sony OLED XEL-1 - az első Sony OLED tv még 2007-ből [+]

Ez csak azért meglepő, mert a Sony idén még bőszen hangoztatta azt az álláspontját, hogy az LCD panelek kiegészítve a megfelelő háttérvilágítási eljárással ugyanazt vagy jobb képminőséget produkálnak, mint a rivális technológia, ráadásul olcsóbban. Emellett az ET News cikkében felbukkan egy olyan információ, amely szerint az LG Electronics (ez a leányvállalat gyártja és forgalmazza az LG termékeket) és az LG Display (ez a leányvállalat felelős a kijelzők gyártásáért, fejlesztéséért) között feszültséget kelt a Sony felbukkanása az OLED fronton, mondván egy nagy riválisnak szállítanák a panelt.

Ez érthető és hihető is lehetne akkor, ha az LG nem adna még körülbelül 10 másik vállalatnak nagyméretű OLED kijelzőt. De mivel ez így van, sőt az LG-nek elemi érdeke a gyártás felfuttatása, ezért nagyon valószínűtlen, hogy valóban létezik ez a konfliktus. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mennyi esély van rá, hogy a legendásan szabályozott LG belső köreiből kikerüljön egy ilyen információ a nagyközönség elé. A dél-koreai konszern mindenesetre hivatalosan még nem kommentálta az értesüléseket. Egy szó mint száz, a Sony visszatérése az OLED piacra a közeljövőben azért még nem biztos.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés