Hirdetés

IFA 2011: újszerű moziélményt kínál a Sony

A Sony egy igazán nagy durranással készült az idei IFA kiállításra, ugyanis bejelentették a HMZ-T1 jelzésű rendszert, mely egy fejre helyezhető masina, ami a vállalat szerint személyes 3D-s élményt kínál. A termék viselésével a felhasználó két szeme elé kerül egy-egy darab 0,7 hüvelykes OLED kijelző, amelyek 1280x720-as felbontású képet jelenítenek meg. A cég elmondása szerint ez olyan élményt hoz létre, mintha az adott mozgókép 750 hüvelykes kijelzőn jelenne meg 20 méteres távolságból nézve, mindezt 3D-ben természetesen.

A fentebb részletezett körülmények abszolút elfogadhatóak, de semmit sem érnének megfelelő hangzásvilág nélkül. A HMZ-T1 itt sem szégyenkezhet, ugyanis 5.1-es rendszert épített a termékbe a vállalat, ami valószínűleg kielégíti az igényeket. A fejre helyezhető szerkezet HDMI interfészen keresztül csatlakozik a meghajtásért felelős külső egységhez, ami számos egyéb tartalombiztosító forrásra köthető. A Sony a példájában egy 3D-s Blu-ray lejátszót említ, de a PlayStation 3-mal és esetlegesen a PC-vel való kompatibilitás sem kizárt, ez csupán a szoftveres háttértől függ.

A Sony a terméket 15 éven aluliaknak nem ajánlja, mivel komolyan terheli az emberi szemet, és ezt a fiatalok nem biztos, hogy jól viselik majd, de a felnőttek természetesen használhatják. Persze a 3D-s televízióknál megszokott ajánlások itt is jelen vannak, így nem árt időnként pihenni egy kicsit, azaz a termék huzamosabb ideig történő használata senkinek sem tesz jót. A HMZ-T1 az eddigi adatok szerint novemberben jelenik meg a japán piacon, az ára várhatóan 60 000 jen lesz, ami 783 dollárnak felel meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés