Hirdetés

A Sony és a Microsoft hivatalosan is elismerte az új konzolok érkezését

Az új modellek erősebbek lesznek az aktuális verzióknál, de futtatni tudják majd a már kiadott címeket is.

Az idei E3-on ugyan a sokat pletykált erősebb konzolokról nem beszélt senki részletesen, de a Sony és a Microsoft gyakorlatilag elismerte létezésüket.

A Sony a gépről a Financial Times nevű oldalnak nyilatkozott, de Andrew House, a vállalat elnök-vezérigazgatója túl sok konkrétumot nem árult el, azt leszámítva, hogy az új konzol kiegészíti majd a PlayStation 4-et és kifejezetten a játékosok, 4K-ra éhes keménymagját célozza meg. A Neo kódnevű fejlesztésről egyébként viszonylag részletes adatok is ismertek, noha ezek nincsenek megerősítve, de mindenképpen hihetők.

A Microsoft már az E3-on erősítette meg az erősebb Xbox létezését, amelyet egyelőre csak Project Scorpio néven emlegetnek. A vállalat elárulta, hogy nyolc processzormagot fog kapni, 320 GB/s lesz a rendszermemória sávszélessége, illetve a teljesítmény tekintetében 6 TFLOPS fölé lő.

Mindkét új konzolt 2017-ben szeretnék piacra dobni az érintettek, emellett fontos tényező, hogy a gépek a kisebb modellekre már megjelent címeket is futtatni tudják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés