Hirdetés

A világ első vezeték nélküli 9.1 fejhallgatója

A Sony bejelentette, hogy már ebben a hónapban Európában is elérhetővé teszi a világ első vezeték nélküli (2,4 GHz és 5 Ghz) 9.1 fejhallgatóját.

Sony MDR-HW700DS
Sony MDR-HW700DS [+]

Az 50 mm-es dóm rendszerű meghajtóegységeket használó HW700DS-hez a jelek egy, az elektronikát tartalmazó dobozon keresztül érkeznek, amelyet elláttak három HDMI, illetve egy-egy analóg és digitális audiocsatlakozóval. A hatótávolság harminc méter, és a vállalat állítása szerint a nagyfelbontású (akár 192 kHz/24 bit) anyagok továbbítása sem ütközik akadályba. A frekvenciatartomány 5 és 25 000 Hz közé esik, és a termék megkapta a cég által fejlesztett Virtualphones Technology (VPT) névre hallgató eljárást, amely a minél jobb minőségű térhatású hangzás megteremtéséért felel.

Sony MDR-HW700DS
Sony MDR-HW700DS [+]

A különféle, előzetesen beállított profilok (Cinema, Game, Voice (sztereó)) sem hiányoznak belőle, amelyek a szokásoknak megfelelően már a nevükkel is jelzik, hogy a gyártó milyen típusú tartalmak mellé szánja ezeket. Hogy a filmnézésnél a hangélmény minél tökéletesebb legyen, a Cinema esetén az Oscar-díjas hangmérnököt, Tom McCarthyt kérte fel a cég tanácsadónak, aki egyébként jelenleg a Sony Pictures Entertrainmentnél dolgozik. Akkumulátora 12 órányi működésre elegendő energiával képes ellátni a 320 gramm tömegű terméket, melynek árával kapcsolatban a gyártó egyelőre nem szolgált hivatalos információval, de a japán árakból kiindulva várhatóan 260 euró körüli összeget kell érte kifizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés