Hirdetés

Érkezik a Sony idei első tévészériája

Az egy dolog, hogy mit mutatnak be a gyártók a CES-en, és az meg egy másik, hogy azok mikor lesznek megvásárolhatóak. Beszélhetne erről számos termék, melyek olykor fél évet is várnak a startra. Nos a Sony új Bravia tévéivel nem ez a helyzet, hiszen úgy fest, a vállalat nem sokkal a Las Vegas-i rendezvény után elérhetővé teszi a készülékeket.

A 27 új modellel láthatóan az egész piacot le akarják fedni, így megoldást kínálnak azoknak is, akik hajlandóak jó sokat áldozni egy tévére és az új funkciókra, de azokról sem feledkezik meg a vállalat, akik készek a kompromisszumra e téren. Ennek megfelelően a termékek több, mint fele, egész pontosan 16 eszköz képes a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére, ami azt jelzi, hogy idén már nem csak a felsőkategória kiváltsága lesz ez.

Az adatok szerint 22 megoldás teszi lehetővé a különféle internetes tartalmak megjelenítését, ami a Sonynál nagy dzsóker, hiszen az óriáscég tartalomszolgáltató részlegének, azaz a zenekiadónak és filmstúdiónak köszönhetően a konkurenciánál jóval több film, videó és egyéb anyag érhető el ezen az téren. Néhány ezek közül támogatja a beszédes nevű Skupe névre hallgató szolgáltatást, ami – milyen fura – videotelefonálást tesz lehetővé a Sony saját kamerájának és mikrofonjának segítségével. A Panasonic ezt már lassan egy éve, hogy beharangozta, azonban egyelőre ez a megoldás nem aratott átütő sikert, de lehet, hogy ez idővel majd változik.

Bár korábban arról volt szó, hogy a zászlóshajónak szánt XBR-HX929 csak áprilisban érkezik, egyes híresztelések, pletykák szerint már e hónap végétől a polcokra kerül ez a modell is. A Full HD felbontású, saját fejlesztésű Intelligent Peak LED háttérvilágítást alkalmazó LCD a Monilithic 2011 dizájnkoncepció jegyében készült. Az OptiContrast paneltechnológiának köszönhetően a kép állítólag még tisztább, és természetesebb. A beépített Wi-Fi-vel rendelkező eszköz természetesen képes a netes tartalmak megjelenítésére, és támogatja a már említett Skupe alkalmazást. A 3D-s tartalmak megjelenítésére is módot adó szériának három tagja van, a 65 hüvelykes mellett egy 55”-es, és egy 46 colos került a szortimentbe, ám az árukról egyelőre nem nyilatkozott a japán óriás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés