Hirdetés

Jól bírja a strapát a Sony új zsebkamerája

Az okostelefonok és az akció kamerák elterjedése igencsak háttérbe szorította a néhány évvel ezelőtt a gyártók egy része által fontosnak tartott zseb- vagy YouTube kamerák termékcsoportját. A szegmens viszont ennek ellenére még nem halott teljesen, ezt bizonyítja a Sony által a közelmúltban bemutatott HDR-GW66VE típusjelzésű modell.

Sony HDR-GW66VE
Sony HDR-GW66VE [+]

A készülék az egykori Sanyo (azóta már Panasonic) féle Xacti kamerákat idézi felépítésében. Ennek köszönhetően annak ellenére viszonylag könnyen zsebre vágható, hogy egy nagy, háromhüvelykes, színes, 460 000 képpont felbontású, kihajtható LCD kijelzőt építettek rá. Az átlagos méretű (108,5 x 32,5 x 70 mm), akkumulátor nélkül majd 19 dekagramm súlyú modell beépített memóriával nem rendelkezik, így a felvételek az olvasóba dugdosható micro SD/SDHC/SDXC kártyákon tárolhatóak. Az 1/3.91 típusú (4.6mm) Exmor R CMOS érzékelővel felszerelt kamkorder biztosítja a Full HD videók elkészítését másodpercenkénti 50 képkockás rögzítési sebesség mellett, illetve 20,4 megapixeles (6016x3384 képpont) felbontású, 16:9 képarányú fotók is lőhetőek a segítségével.

Sony HDR-GW66VE
Sony HDR-GW66VE [+]

Tízméteres mélységig vízálló, a por sem árt neki, és azt is kibírja, ha másfél méterről a földre pottyantják, valamint mínusz tíz fokban is üzemképes marad. Akkumulátora kétórányi folyamatos működésre elegendő energiát biztosít számára. Az már biztos, hogy június elsején kerül a boltokba, de hogy mennyi pénzért, arról egyelőre nem szolgált információval a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés