Hirdetés

Kipróbáltuk a dizájnos Sony h.ear.on fejhallgatót

A Sony magyarországi képviselete egy nagyszabású eseményen mutatta be hivatalosan is a h.ear.on fantázianevű, MDR-100AAP típusjelzésű fejhallgatóit, amelyek egyébként már egy ideje megvásárolhatóak hazánkban 50 000 forintos áron.

Sony h.ear.on - MDR-100AAP
Sony h.ear.on - MDR-100AAP [+]

A cég nagy hangsúlyt fektetett a dizájnra, és azon belül is elsősorban a színválasztékra, ennek köszönhetően a termék elérhető "krómvörös", fekete, türkizkék és világoszöld változatban is. A dinamikus, zárt fejhallgatóba 40 mm-es hangszórók kerültek, az érzékenység 103 dB/mW, a frekvencia átvitel 5 Hz és 60 000 Hz közé esik, az impedancia 24 Ω, a zajterhelhetőség 1500 mW.

Sony h.ear.on - MDR-100AAP
Sony h.ear.on - MDR-100AAP [+]

A tiszta és gazdag hangzás érdekében titán bevonatú membránokat használtak, és amikor egy rövid ideig módunk nyílt kipróbálni, azt tapasztaltuk, hogy a tisztasággal tényleg nem volt gond, még akkor se, mikor a saját telefonjainkon található nagyfelbontású állományokba hallgatunk bele, lecserélve a kihelyezett Sony Walkmaneket. Viszont a dinamika és az erő egy kicsit hiányzott. Lehet, hogy erre utazás, mozgás közben, tehát amire elsődlegesen szánják, nincs is akkora igény, mint amikor az ember otthon nyugodt körülmények között, az apró részletekre odafigyelve hallgat zenét. Egy szó mint száz, nem egy high end fülhallgatóról van szó, de valószínűleg nem is ez volt a Sony mérnökeinek célja a megalkotásával.

Sony h.ear.on - MDR-100AAP
Sony h.ear.on - MDR-100AAP [+]

Ezt tökéletesen alátámasztja, hogy található rajta egy mikrofon is aminek segítségével telefonhívások lebonyolítására is alkalmas, azaz headsetként is használható. Az egyszerűbb hordozhatóság érdekében a 120 centiméteres kábele egyszerűen eltávolítható, és maga a fejhallgató akár össze is csukható egy mozdulattal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés