Hirdetés

Kis felbontású kijelzővel ellátott hordozható Sony Blu-ray lejátszó

A hordozható, saját képernyővel, olykor TV tunerrel is ellátott DVD, illetve Blu-ray lejátszók sosem tartoztak a piacot letaroló termékek közé. Ennek ellenére néhány gyártó, köztük a Sony, időről-időre előáll ilyen jellegű készülékeivel.

Sony BDP-SX910
Sony BDP-SX910

Ilyen a BDP-SX910 típusjelzésű modell is, amibe egy Blu-ray meghajtó került. Ez nem is lenne rossz, hiszen a BDXL és SACD szabványt leszámítva elboldogul az összes létező BD, DVD és CD formátummal. Viszont a 180 fokban elforgatható LED háttérvilágítású LCD kijelző maximális felbontása mindössze 800x480 képpont. Ez utoljára talán 5-6 évvel ezelőtt számíthatott innovatívnak, de manapság már fájóan kevésnek tűnik, hisz egy ennél kisebb PMP vagy tablet is nagyobb részletességet kínál. Azért is érthetetlen ez a megoldás, mert így nem nagyon lehet kihasználni a Blu-ray technológiában rejlő előnyöket, csak akkor, ha a felhasználó a HDMI csatlakozón keresztül egy kellően nagy felbontású tévéhez vagy projektorhoz csatlakoztatja.

Az USB porton keresztül kapcsolódó adattároló egységeken pihenő médiaállományok kezelésére is képes, amennyiben azok videók esetében MPEG-1/2, MPEG-4 AVC/H.264, WMV vagy AVCHD formátumúak, MP3, WMA vagy AAC zeneszámok, illetve JPG képek. Az október végétől megvásárolható, várhatóan 500 dollárba kerülő termék akkumulátora 5 órányi folyamatos működést tesz lehetővé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés