Hirdetés

Megduplázza OLED tévéflottáját a Sony

A vállalat bemutatta a szélesebb közönségnek szánt AF8 termékcsaládot.

A Sony tavaly nagy meglepetést okozott azzal a CES-en, hogy bejelentette: visszatér az OLED tévé színtérre. Idén sajnos nem robbantottak ekkorát valami új technológiával, de azért az sem utolsó dolog, hogy a vállalat megduplázza az OLED-kínálatát.

Sony AF8
Sony AF8 [+]

A cég bemutatta új OLED termékcsaládját, a 4K felbontású, HDR támogatású AF8 szériát, amellyel saját bevallásuk szerint a korábbinál szélesebb rétegekhez szeretnének eljutni. Ez azt sugallja, hogy a sorozat 55 és 65 hüvelykes tagjai kedvezőbb áron kerülnek majd a boltokba, de mivel konkrét összegeket egyelőre nem közöltek, így az egész megmarad a feltételezés szintjén.

Sony AF8
Sony AF8 [+]

Az új modellek megkapták a legfrissebb 4K HDR X1 Extreme képfeldolgozó processzort, amely a különféle képmódosító, képjavító technológiákat is tartalmazza. Többek között azt az objektumalapú HDR remaster eljárást, amely a nagy dinamikatartományú tartalmak pontosabb megjelenítéséért felel, de említhetnénk a 4K X-Reality PRO-t is, ami az alacsonyabb felbontású filmek, videók, tévéműsorok felskálázására való.

Sony AF8
Sony AF8 [+]

Az új modellekbe is a tavaly debütált Acoustic Surface hangrendszer került. Ennek sajátossága, hogy a hangok a panel rezegtetése révén magából a képernyőből érkeznek a néző felé, emiatt hagyományos hangszórókra nincs szükség. A termékek továbbra is az Android TV platformra épülnek, dizájnjukban pedig hasonlítanak az A1-re, de annál azért egy fokkal hétköznapibbak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés