Hirdetés

Meghallgattuk a Sony új tévés csodahangrendszerét

Az Acoustic Multi-Audio technológiánál a készülékház felső részére is építenek hangszórókat.

A Sony a közelmúltban hivatalosan is bemutatta Magyarországon a 2019-es tévés újdonságait, illetve pontosabban azok egy részét. Egyrészt ugyanis lehet, hogy a cég még később előáll új modellekkel, mint ahogy tette azt tavaly a Master sorozatú televíziókkal, másrészt pedig a már bejelentett 8K készüléket nem tudtuk megnézni élőben.


[+]

Ugyanakkor egy új, forradalminak nevezett, tévékbe szánt hangrendszert igen. Az Aocustic Multi-Audio technológia lényege, hogy a hátlap felső részére is építenek hangszórókat (magassugárzókat, vagy Full Range sugárzókat, típustól függően). A Sony állítása szerint ezek képesek a képernyő közepéről érkező hangot szimulálni, tehát úgy fogjuk észlelni, mintha lenne egy külön centersugárzó is építve a készülékekbe.

Kis hangszórók a készülékház felső részén Kis hangszórók a készülékház felső részén
Kis hangszórók a készülékház felső részén [+]

A képen is látható, hogy nem kell különösebben nagy hangszórókra gondolni, így más Sony hangrendszerektől eltérően nem változtatják meg radikálisan a termékek külsejét. Az eseményen alkalmunk nyílt kipróbálni élesben is az Acoustic Multi-Audio technológiát, és azt tény, hogy egy fokkal gazdagabbnak, dinamikusabbnak tágabb terűnek tűnt a megszólalás. Viszont az is igaz, hogy radikális minőségugrásról nincs szó. A basszusokat továbbra is alig lehet hallani, és a végeredmény csak távolról tudja megközelíteni azt, amit a jobb külső hangrendszerek produkálnak.

A Sony nagyon bízik a technológiában
A Sony nagyon bízik a technológiában [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés