Hirdetés

Soltek SL75-KAV-X (VIA KT133A) első benyomások

Megérkezett szerkesztőségünkbe a Soltek SL75-KAV-X alaplapja (no, nem szeretnék nagyképű lenni.. szóval vettem egyet :-)). Mit mondhatnék? Kiszereltem a régi ASUS P2B-L-t, be a Soltek, be a kártyák, Duron 650-t besatíroztam, hűtőt rá, bekapcsolom, és... és... szóval minden ment.

Windows98 SE azonnal felismert mindent, egyszer sem dobta hanyatt magát, semmit nem kellett installálgatni. Proci 6.5 x 138MHz-en (905MHz) 1.75V-on stabil. Próbálgattam magasabb FSB-t, de nem volt túl sikeres... persze így sem rossz, eddig 115MHz volt a max a jobb KT133 alapú lapoknál. Magasabb szorzó már gázos volt, de nem teszteltem még alaposan, 1 óra Unreal volt csak :-)).

És tényleg van Auto-Overclock a BIOS-ban, meg minden ígért feature, sőt, 1 MHz-enként tud FSB-t állítani! Tehát: szorzó, VIO, VCore, 1 MHz-es FSB, UDMA/100, AGP Pro 4X, lámpák, 4 nyelven beszélő BIOS, csomó nagyon pöpec szoftver (Norton 4 Pack), korrekt leírás, igényes doboz.

NAGYON elégedett vagyok, le a kalappal a Soltek előtt! (Ráadásul majd egy tizessel olcsóbb, mint az ASUS A7V, ami még csak nem is KT133A-t cipel...)

Hirdetés