Hirdetés

Sokoldalú TDK jukebox

A TDK egy érdekes "zenegépet" (jukebox) fog piacra dobni. A DA-9000 névre keresztelt eszközt a merevlemezzel rendelkező, valamint a CD-t kezelő mp3 lejátszók ötvözésével keltették életre, majd hozzáadtak egy csipet grabbelési funkciót, végül pedig CD írási lehetőséggel is ellátták. A készülék USB porton keresztül képes kommunikálni a géppel, de több digitális és analóg audio ki/bemenet is megtalálható rajta. 20 Gbyte-os merevlemezzel szerelik, ám akinek ez nem elég, 40 Gbyte-osra bővítheti.

Nem csak a merevlemezt használhatjuk zene tárolására. Képes fogadni az audio és mp3 CD-ket is. További funkciója, hogy a behelyezett diszkekről képes a merevlemezre másolni a zenét. Az audio CD-k esetében a beépített mp3 tömörítést használja. A folyamat fordítva is kivitelezhető, vagyis a HDD-n tárolt mp3 kiírható audio vagy mp3 CD-re. Akár CD-RW lemezeket is használhatunk. Az írási sebesség egyelőre ismeretlen.

A DA-9000 csomagolásában megtaláljuk a távirányítót, az akkumulátorokat, valamint az audio és USB kábeleket is. Arról még nincs információnk, hogy 1.1-es vagy 2.0-ás USB szabványt fog-e használni. 380$ (kb. 83000 Forint) körüli árra lehet számítani. A TDK várhatóan a tavasz elején kezdi a jukebox szállítását.

Azóta történt

Hirdetés