Hirdetés

Sokoldalú DVD-írót jelentett be a Sony

A Sony Electronics bejelentette új készülékét, amelynek elsődleges feladata, hogy önállóan, számítógép közreműködése nélkül segítsen DVD-re menteni digitális fényképezőgépekkel, illetve kamkorderekkel felvett anyagokat. Akárcsak a hasonló funkciójú, már piacon lévő VRD-VC20, úgy a várhatóan januártól kapható DVDirect VRD-MC1 sem csak DV (FireWire) portos kamerákról, hanem lényegében bármilyen, (NTSC/PAL-konform) kompozit vagy S-Video kimenettel rendelkező eszközről tud videót rögzíteni többféle bitrátájú MPEG-2, illetve kétcsatornás Dolby Digital formátumban.

A VRD-MC1 beépített olvasója segítségével MS, MS Duo, SD, MMC, xD-Picture és CF memóriakártyákat is kezel. A JPEG formátumú fotók esetében diavetítések létrehozására is mód van; a készülék által írt korongokon lévő videók és fényképek a kétcolos színes kijelzőn is visszanézhetők. A VRD-MC1 ezenfelül USB 2.0 porttal is rendelkezik, melynek révén a PictBridge szabvánnyal kompatibilis printereken – szintén a PC megkerülésével – közvetlenül lehet képeket nyomtatni.

Természetesen az eszköz az USB porton át számítógéphez is csatlakoztatható, ez esetben normál külső optikai egységként, illetve kártyaolvasóként funkcionál. A készülék DVD-R(W), DVD+R(W) és kétrétegű DVD+R médiumokra tud írni önállóan, PC-s üzemmódban ehhez hozzájön a kétrétegű DVD-R, valamint a CD-R(W) is. DVD-ROM esetében az átlagos elérési idő 100 ms, CD-ROM-nál 5 ms-mal több; a maximális olvasási sebesség ezeknél a formátumoknál rendre 16-szoros, illetve 48-szoros.

A Sony a fotó- és videószerkesztésre, DVD-lejátszásra és -írásra alkalmas Nero programcsomagot mellékeli a 299 dolláros ajánlott áron megjelenő VRD-MC1-hez.

 

Sony VRD-MC1 (PC-re csatlakoztatva)
Médium Írás
DVD+R 16x
DVD-R 16x
DVD+R DL 8x
DVD-R DL 4x
DVD+RW 8x
DVD-RW 6x
CD-R 48x
CD-RW 24x
  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés