Hirdetés

Olcsón kínál jó képességeket a Snapdragon 215

A Qualcomm belépőszintű rendszerchippel frissít, amely a 28 nm-es node-on maradt pénztárcák kímékése érdekében.

A Qualcomm frissítette a belépőszintre szánt Snapdragon megoládását, amely az olcsó ultramobil eszközök egyik kedvence lehet, köszönhetően az integrált, Snapdragon X5 LTE modemnek, amely 150 Mbps-os letöltési tempót kínálhat az ügyfelek számára.

Mivel az olcsó gyártás kritikus marad, így a Snapdragon 215 28 nm-es node-on készül, ezen a szinten ugyanis kellően kedvező a waferek ára, hogy 15 dollár alatti lapkánkénti árral is nyereséges legyen a fejlesztés.

A Snapdragon 215 a kategóriájához mérten elég jónak tűnik. A SoC négy darab ARM Cortex-A53-es processzormagot használ, amelyek maximum 1,3 GHz-es órajelen üzemelhetnek. Ezt egészíti ki az Adreno 308-as IGP, aminek pontos kiépítése nem ismert, de támogatja az OpenGL ES 3.1-t, illetve az OpenCL 1.1 beágyazott profilját és a Renderscript felületet. A lapkában lesz még HEVC formátumú videók dekódolására alkalmas hardveres blokk, továbbá két ISP-t kapott amelyek együttesen egy 13, vagy kettő 8 megapixeles kamerát támogatnak, illetve a Full HD-s videófelvétel sem jelent majd gondot. A memória támogatása szempontjából az LPDDR3 szabványra lehet számítani, méghozzá az 1333 MHz-es effektív memória-órajellel.

A Qualcomm beépített egy Hexagon DSP-t is a hangfeldolgozásra, illetve a szenzoradatok kezelésére, továbbá a platform támogatja az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi modult, a Bluetooth 4.2-t, az NFC-t, illetve a dual SIM lehetőséget.

A Qualcomm Snapdragon 215 már egy ideje elérhető a vállalat partnerei számára, és állításuk szerint az év második felében épülnek is majd rá ultramobil eszközök.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés