Hirdetés

IFA 2015: karácsony előtt a boltokban a kínai OLED tévé

A Skyworth készüléke állítólag "olcsó" lesz, ami árháborút hozhat az OLED tévé piacon is.

A Skyworth az egyik legnagyobb kínai tévégyártó, amely többek között az egykor szebb napokat is látott Metz márkát is felvásárolta. Más kínai vállalathoz hasonlóan a Skyworth korábban is rendelkezett már OLED prototípussal, és most már odáig jutottak, hogy hamarosan a boltokba küldik első ilyen készülékeiket.

Skyworth 4K OLED tv
Skyworth 4K OLED tv [+]

A 65 hüvelykes, hajlított és lapos változatban is elérhető televízióikba az LG által gyártott panel került, és dizájnjukban is meglehetősen hasonlítanak a dél-koreai konszern korábbi tévéire. Az valószínű, hogy a Skyworth nem költ annyit a különféle képjavító, képmódosító eljárásokra, mint az LG vagy a Panasonic, úgyhogy nem meglepő cég munkatársainak azon kijelentése, miszerint elsősorban abban bíznak, hogy a riválisoknál egy picit olcsóbban tudják majd adni a termékeiket.

Skyworth 4K OLED tv
Skyworth 4K OLED tv [+]

Mikor az ár szóba került kategorikusan visszautasították, hogy ott helyben megvegyem a tévét, de aztán tisztázódott a helyzet, és azt is közölték, hogy erre legkorábban karácsony előtt, december első napjaiban kerülhet sor, ám a pontos összeggel kapcsolatban egyelőre még nem tudtak pontos információkkal szolgálni. Mivel a Skyworth-nek nincs hazai képviselete, ezért nagyon valószínű, hogy arra még egy kicsit tovább kell várni, hogy adott esetben Magyarországon is meg lehessen venni egy ilyen televíziót. A lényeg úgy is, az, hogy ez egy újabb lépés az OLED elterjedésének irányába, és ismerve a kínai cégek meglehetősen agresszív árpolitikáját, nem lenne meglepő, ha a Skyworth színre lépése kisebbfajta árháborút generálna.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés