Szennyeződés miatt gyártási nehézségekbe futott az SK Hynix

A vállalat feltárta a problémát, korrigálták azt, így lassan visszaáll a DRAM memóriák termelése.

A The Elec riportja szerint az SK Hynix a hónap korábbi részében gyártási problémákba futott az egyik, DRAM memóriákat előállító üzemében. Konkrétan a DRAM kondenzátorainak tetejére, atomi szinten felapplikált, előanyagként használt, magas k állandójú dielektrikumot alkalmazó cirkónium szennyezett volt, és emiatt a berendezések egy részében megnövekedett a nyomás, ami arra kényszerítette a céget, hogy megszakítsák a termelést.

A vizsgálat során sikerült feltárni a problémát, és kiderült, hogy az SK Trichem szállította a problémás anyagokat a vállalat számára. Az érintett berendezéseket mostanra megtisztították, illetve ahol sérülés történt kicserélték. A memóriagyártó most két másik beszállítótól rendel csereanyagot, az SK Trichem pedig a hónap végére ígért új szállítmányt.

Megemlítendő, hogy az ilyen jellegű leállások abból a szempontból kellemetlenek, hogy nem feltétlenül folytathatók az éppen gyártott tételek, vagyis bizonyos mértékű termeléskiesés bekövetkezik, de valószínűleg gyorsan helyreállíthat az optimális szállítás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés