Hirdetés

SiS lapkakészlet tervek

És ez bizony nagyon sokat dob a cég megítélésén. Míg a nagy alaplapgyártók egyelőre nem szeretik a VIA P4-es alaplapi lapkakészletét, jobban mondva nem engedi nekik az Intel, hogy szeressék, addig a SiS P4-es megoldásaival szemben nem táplálhatnak hasonló ellenérzéseket. Az Intel egyértelműen a SiS malmára hajtja a vizet, így a kis cégnek komoly esélye lehet, hogy nagyobb legyen.

Nézzük, mi van a vállalat tarsolyában: SiS650. Az új chipset semmi más, mint a SiS645-ös SiS315-ös grafikus maggal kiegészített változata. A grafikus chip 2 csővezetékkel (csővezetékekként 2 TMU) és hardveres Transform&Lighting motorral szerelt. Megjelenési dátuma nagyjából egybeesik a VIA hasonló integrált megoldásának, a P4M266-nak (Savage mag) a megjelenési dátumával, tehát november környékén várható. A VIA-nak tehát van mitől tartania, hiszen a SiS grafikus megoldása nagyságrendekkel lekörözi a VIA időt múlt Savage grafikus magját.

Az Athlon piac számára is tartogat meglepetést a SiS a SiS740 személyében. Ez a chipset a SiS 735-ös SiS315-ös grafikus maggal kiegészített változata. Megjelenési dátuma a 2002 második felére tehető??

Ha minden igaz, akkor a SiS dolgozik egy a jövőben megjelenő Hammer magos processzorokat kiszolgáló lapkakészleten is. A megoldás neve SiS745 lesz, és a tervek szerint támogatni fogja a PC2700-es DDR SDRAM-okat. A chipset 2002 második negyedévére várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Hirdetés