Hirdetés

SilverStone Fortress FT05: felforgatott belsejű, letisztult erődítmény

A SilverStone Fortress házszéria már régóta a piacon van és folyamatosan bővül, fejlődik az idő múlásával és az igények alakulásával párhuzamosan. Nemrégiben például egy kifejezetten Mini-ITX rendszerekhez modellt mutattak be, most viszont az FT05 személyében a hagyományos méretekkel rendelkező rendszereknek kínálnak új otthont a PC-knek.


[+]

A feketében és fehérben, igény szerint ablakos kivitelben is rendelhető, 221 x 427 x 483 milliméteres méretekkel rendelkező, alapjaiban véve acél, de borítását tekintve alumínium ház a szintén nemrégen bemutatott ötödik generációs SilverStone Raven ház belsejéből merít: a 46 literes belső térben a legfeljebb E-ATX méretű alaplap ugyanis 90 fokkal elforgatva szerelhető be (az FT-04 180 fokos elforgatást alkalmazott annak idején), és itt is elhagyták az 5,25"-ös meghajtóhelyet. Csupán egy 90 fokkal elforgatott slot-in rendszerű slim optikai meghajtónak, illetve a 3,5"-es és 2,5"-es tárolóknak alakítottak ki 2-2 darab rekeszt.

SilverStone FT05 belülről
SilverStone FT05 belülről

A nem szokványos megoldások a hűtés és a szellőzés optimalizálása érdekében történtek, azaz a hőelvezetést kéményszerűen oldották meg. úgy, hogy a ház belsejét megemelték és alul végig egy szellőzőrést hagytak (így a hűvös levegőt nem a padlóról szívja) a felmelegedett levegő pedig a felső kamrába távozhat. Ide dolgozik a hátoldalra szerelt tápegység is, ami szintén kívülről szívja a levegőt. A légmozgásra ventilátorokkal segítenek rá, így a ház aljában két darab 180 milliméteres Air Penetrator ventilátor foglal helyet, az elszívásról pedig egy felülre egy hátulra szerelhető ventilátor gondoskodhat, de ide akár 120 milliméteres kompakt vízhűtés radiátor is szerelhető.

SilverStone FT05 hátulnézet
SilverStone FT05 hátulnézet

A ház belseje meglehetősen tágas, mégis néhány méretkorlátozást be kell tartani, mint például a processzorhűtő magasságára vonatkozó 162 milliméteres, valamint a bővítőkártyák hosszát befolyásoló 312 milliméteres limit. Ami az extrákat illeti, a gyártó gondoskodott az mosható porszűrőkről és a zajcsillapító anyagok használatáról is, amiből bőven találunk a ház oldallapjain és az aljában is. Az elmaradhatatlan, jelen esetben egy pár USB 3.0-s portot és két darab jack csatlakozóból álló I/O panel is része az összeállításnak.

A SilverStone FT05 megjelenése október 20-a, ajánlott végfelhasználói ára nettó 186,36 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés