Hirdetés

Sigma ultrazoom objektív a láthatáron

A Sigma bejelentette 13.8x-os ultrazoom objektívét, melyet APS-C vázakhoz terveztek. Az objektívbe új, úgynevezett Hybrid Optical Image Stabilizer került, ennek (és minden optikai képstabilizátornak) az a nagy előnye, hogy nem csak a kép készítése közben stabilizál, hanem a keresőben megjelenő képet is korrigálja, segítve ezzel az AF rendszer működését és a komponálást is.

A képminőség javítása érdekében 3 SLD tagot (Special Low Dispersion - alacsony színszórású lencsetag) használnak, ezzel csökkentve a különböző színi hibákat, valamint 3 aszférikus lencsetag is helyet kapott benne. Természetesen ellátták tükröződésgátló réteggel is (Super Multi Layer Coating), amely a becsillanások ellen nyújt védelmet.

Az AF belső élességállítású, ezért nem forog a frontlencse, ideális megoldás szűrők használatához. Az autofókusz motor HSM, azaz ultrahangos működésű, amely gyors és halk fókuszálást tesz lehetővé. A közelpont a teljes tartományban 45 cm, a maximális nagyítás pedig 1:3.4. Sajnos nem túl fényerős objektívről van szó: nagylátószögnél F3.5, telénél F6.3 a legnagyobb rekesz, ez némileg korlátozza a használhatóságot, főleg tele végen, kevés fénynél. A tulipán alakú napellenzőt tartozékként mellékeli a gyártó.

Az objektív specifikációja:

Sigma 18-250/3.5-5.6 DC OS HSM

Objektív felépítése

18 lencsetag, 14 csoportban 

Látószög (APS-C-n)

63,3°-5,7°

Rekeszlamellák száma

 7 db

Objektív fényereje

Nagylátószögnél: F3,5, tele végen: F6,3 

Legszűkebb rekesz

F22 

Közelpont

45cm 

Legnagyobb nagyítás

1:3,4 

Napellenző

Tulipán alakú (tartozék) 

Szűrőméret

72mm 

Méret

79mm x 101mm

Tömeg

630g 

Elérhető bajonettípusok

Canon AF, Nikon AF, Sigma AF, Pentax AF, Sony AF

Az objektív várhatóan 2009. március 10-én kerül forgalomba, egyelőre ismeretlen áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sigma

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés