Hirdetés

Találtak egyet a hivatalosan sosem létező NVIDIA Shield Portable 2-ből

Minden jel arra mutat, hogy az egy éve elkaszált rendszerről van szó, amiről eredetileg azt hittük, hogy tablet.

Az NVIDIA négy éve mutatta be a Shield kézikonzolt, ami komoly sikereket nem tudott felmutatni, de elindította a Shield termékcsaládot, amelynek később számos eszköz lett a része.


[+]

Egy éve is törtétek események a sorozattal kapcsolatban, ugyanis az NVIDIA eljuttatott egy levelet az FCC-nek (Federal Communications Commission), hogy állítsák le a vizsgálatokat a VOB-P2290W jelölésű termékre vonatkozóan, ugyanis az üzleti okok miatt nem fog megjelenni. Akkoriban azt hittük, hogy egy tabletről van szó, de utólag felmerültek olyan pletykák is, hogy egy újabb kézikonzolnak készült. Jelentősége ennek már nem volt, mert a kasza kíméletlenül lecsapott.


[+]

Egy Reddit felhasználó azonban nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy megtalálhatta az ominózus gépet. Erről több fényképet is készített, és ez alapján látható, hogy Tegra X1 dolgozik benne, márpedig ilyen Shield kézikonzol nincs a piacon. Ráadásul más változások is láthatók az eredeti rendszerhez képest, tehát biztosan egyedi gép rejtőzik a meg nem nevezett kanadai zálogházban, minden bizonnyal egy mérnöki mintáról van szó.


[+]

A Tegra X1-es kézikonzol bizonyosan érdekes lett volna, de lehet tudni, hogy az NVIDIA a Nintendo igényeit helyezte előtérbe. Erre jó oka volt, ugyanis a Switch is Tegra X1-et használ, és ez a gép milliós nagyságrendű eladást generált már, év végére pedig összejöhet a tízmillió leszállított rendszer is. Ehhez képest az eredeti Shield kézikonzol tízezres nagyságrendben kelt el, és egy új verzió sem számíthatott volna milliós érdeklődésre, tehát üzleti nézőpontból nem volt kérdés, hogy a Switch érdekében le kell lőni a projektet. A fenti képeken azonban szemügyre vehető a masina, legalább ennyi megmaradt belőle.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés