Hirdetés

Boltokban a Sharp újabb UHD tévéje

A Sharp az úttörők között lépett színre saját Ultra High Definition felbontást produkáló megjelenítőinek prototípusával a tavalyi IFA-n, így nem meglepő, hogy a cég aktívan jelen van ebben a szegmensben. Most például azt jelentették be, hogy csatába küldenek egy 70 hüvelykes modellt, egészen pontosan az LC-70UD1U típusjelzésű terméket.

Sharp LC-70UD1U
Sharp LC-70UD1U [+]

Az év elején még arról szóltak a hírek, hogy egy hatvan hüvelykes modellel indul harcba a konszern, de a jelek szerint később módosítottak a terven, így végül egy 70 colos változat mellett tették le a voksukat. Bár a Sharp 7400 dolláros ajánlott fogyasztói árat adott meg, a készülék egyes webáruházakban már 6000 dollárért beszerezhető. 120 hertzes képfrissítési rátát produkáló LCD panellel megtámogatott készülék megkapta a THX 4K minősítés, és biztosítja az alacsonyabb felbontású anyagok felskálázását is. Viszont a közelmúltban bemutatott HDMI 2.0 szabványt még nem támogatja, ami azt jelenti, hogy UHD tartalmak esetén be kell érni egyelőre másodpercenként 30 képkockával. A készülék biztosítja a 3D videók megjelenítését, amihez a szokásoknak megfelelően az aktív shutteres technológiát használja.

Természetesen a digitális tunerek, az EPG és az integrált médialejátszó sem hiányoznak belőle, valamint megkapta a cég továbbfejlesztett okostévé rendszerét, a SmartCentralt. Ennek segítségével lehetővé válik több internetes alkalmazás, így például a YouTube, a Picasa, a Pandora vagy a Rhapsody futtatása is, és a böngészőnek köszönhetően szörfölgetni is lehet a segítségével.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés