Hirdetés

Célegyenesben a Sharp 70"-es UHD tévéje

A Sharp sok konkurenséhez hasonlóan komoly potenciált lát az Ultra High Definition megjelenítő eszközökben. Más cégekkel ellentétben azonban a vállalat saját maga fejleszti és gyártja a paneleket, legalábbis az UD1 széria esetében, amelynek 70 hüvelykes tagja hamarosan a boltokba kerül.

Sharp LC-70UD1
Sharp LC-70UD1 [+]

Az LC-70UD1 típusjelzésű, LED háttérvilágítású LCD technológiára épülő modell maximális felbontása tehát 3840x2160 képpont. A 120 hertzes képfrissítési rátával dolgozó készülék támogatja a háromdimenziós tartalmak megjelenítését, amihez a Sharptól megszokott módon az aktív shutteres eljárást használja. Megkapta a XL9 szériában már bemutatkozott Moth Eye technológiát, aminek köszönhetően sikerült elérni a 10 000 000:1 dinamikus kontrasztarányt úgy, hogy ezzel párhuzamosan csökkentették a kijelző zavaró tükröződésének mértékét.

Rendelkezik beépített Wi-Fi-vel, és támogatja a különféle internetes tartalmak elérését, valamint a Flash támogatású böngésző sem hiányzik belőle. Ellátták digitális tv tunerekkel, és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a műsorokat az USB-n keresztül csatlakoztatott külső merevlemezre rögzítse. A DLNA kompatibilis modellbe a két 10 wattos hangsugárzó mellett még egy 15 watt teljesítményű mélynyomó is, azaz egy átlagos televíziónál valószínűleg jobban szólal meg.

A június közepétől megvásárolható UHD televízió áráról a vállalat nem szolgált hivatalos információkkal. de a pletykák szerint várhatóan 8200 dollárt kell majd érte fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés