Hirdetés

IFA 2015: Kiderült, hogy mi lesz a Sharppal

Úgy néz, ki, hogy továbbra is a japán gyártó fejlesztéseire épít a kivált európai tv divízió, nem lesz gagyi az egykori nagy névből.

A Sharp korábban az egyik legnagyobb standdal volt jelen az IFA-n, amelyekben a vállalat legfontosabb termékei, a tévék vitték a prímet. A gazdasági nehézségek által megtépázott konszern tavaly viszont már nem volt ott Berlinben, idén pedig eladták az amerikai és az európai tévés divíziót, utóbbit az OEM gyártóként ismert szlovák Universal Media Corporationnek. Nem igazán lehetett tudni, hogy mi lesz a márka sorsa, a kérdést mi is boncolgattuk, de most Berlinben az IFA-n körvonalazódni látszik a cég jövője.

Sharp tévék az IFA-n Sharp tévék az IFA-n
Sharp tévék az IFA-n [+]

A hivatalos sajtótájékoztatóra nem tudtunk elmenni, mert egy időben tartották az LG-vel, és a cég munkatársai közül senki sem tudott ránk időt szakítani az elmúlt két napban, úgyhogy csak arra tudunk támaszkodni, amit a helyszínen láttunk. Annak alapján marad minden a régiben, tehát az UMC a Sharp fejlesztéseit és modelljeit fogja felhasználni, csak azokat saját üzemében állítja elő. A vállalat standján ugyanis jó pár, Sharp "mezben" mozgó japánt lehetett látni, de ennél is fontosabb, hogy a kiállított termékek is azok voltak, mint amiket Japánban mutattak be mostanában.

Sharp tévék az IFA-n Sharp tévék az IFA-n
Sharp tévék az IFA-n [+]

Vannak 4K és Full HD modellek egyaránt, különösebben eget rengető fejlesztést nem láttunk, de ez nem is baj. Igazából annak is kell már örülni, hogy egyáltalán nem tűnt el a Sharp Európából, vagy nem lett belőle egy hipermarketek alsó polcain tanyázó, noname kategóriás brand.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés