Hirdetés

Ez vár az egykor szebb napokat látott Sharpra

A jövőben a vállalatra beszállítói szerep vár, és jó sok embertől meg is fognak válni, hogy gazdaságossá tegyék a működést

A tervezettnél kicsit később, de mostanra lezárult a Sharp felvásárlása, és az új tulajdonos – a tajvani Hon Hai csoport, a Foxconn anyavállalata – átvette a cég irányítását is. A Hon Hai második embere, Tai Jeng-wu lett a Sharp új vezetője, miután az eddigi elnök, Kozo Takahashi távozott az egykor szebb napokat látott konszern éléről.

Tai Jeng-wu
Tai Jeng-wu (forrás: AV Watch) [+]

Tai Jeng-wu röviden vázolta, hogy mi vár a vállalatra a jövőben, és ennek alapján komoly elbocsátásokra kell számítani első körben. Legalább 7000 embertől fognak majd megválni, és a cél az, hogy a karcsúsítással gazdaságosabbá tegyék a működést. Nagyon valószínű, hogy a jövőben a Sharp márkanév alatt megjelenő, saját gyártású termékeknek is búcsút lehet inteni, hiszen Tai Jeng-wu világosan közölte, hogy a cégre elsősorban mobil eszközökbe szánt képernyők beszállítójaként számítanak majd. Természetesen fel fogják használni azt a szellemi tőkét, amit a Sharp az évek során felhalmozott, hiszen már az első pillanattól kezdve ezzel indokolták a felvásárlást, és így várhatóan nagy hangsúlyt fektetnek majd az energiahatékony, nagy felbontású IGZO LCD kijelzők gyártására. A részletekig viszont várni kell októberig, ugyanis a Hon Hai akkor ismerteti a Sharppal kapcsolatos középtávú terveit a nagyközönséggel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés