Hirdetés

IFA 2012 blog: gettóblaszter, mikro torony és soundbar a Sharptól

Bár a Sharp eddig nem kimondottan a direkt kültéri használatra optimalizált hordozható hangeszközeiről volt híres, ám minden bizonnyal látnak potenciált ebben a termékcsoportban, legalábbis erről tanúskodik, hogy bemutatták GX-M10 típusjelzésű terméküket. A nyolcvanas évek legendás gettóblasztereit idéző eszköz tudásában azért igazodik a mai elvárásokhoz. Így például került rá egy Apple eszközök (iPod és iPhone) fogadására képes, védőfal mögé zárt dokkoló. Eljuttathatók rá USB porton keresztül külső merevlemezen, PMP-n vagy pendrive-on tárolt zeneszámok is. Rendelkezik mikrofonbemenettel és még gitárerősítőként is használható. Ellátták saját CD-lejátszóval, amely az írt és újraírt korongok kezelésére is képes, a beépített tunernek köszönhetően pedig rádiózásra is használható. A száz watt maximális teljesítmény leadására képes termék októberben kerül a boltokba 300 eurós áron.

Sharp GX-M10
Sharp GX-M10

Emellett többek között bemutattak egy hangprojektort is, amelyet elsősorban a hatvan hüvelyk képátlójú, vagy annál nagyobb televíziók kiegészítőjének szánják. A HT-SB60 2.1-es hangrendszer lakkfekete fényezést kapott, a mélynyomóhoz vezeték nélküli kapcsolaton keresztül csatlakozik, és a vállalat képviselői szerint természetesen képes a térhatású hangzás megteremtésére. A 3 HDMI porttal (az egyik ARC támogatású) felszerelt modell maximális teljesítménye 2 x 80 watt, amit még megfejel a mélynyomó 150 wattja.

Emellett a mikro tornyok sem hiányoznak a sorból, amelyek közül a legkomolyabb darab XL-HF401PH típusjelzésű modell. A DLNA kompatibilis CD-lejátszóval is megtámogatott készülék támogatja az Apple AirPlay vezeték nélküli adatátviteli technológiáját is. Csatlakoztatható a vállalat saját dokkoló egysége, amely akár az iPadek kezelésére is képes. Az USB porton keresztül csatlakoztathatók hozzá más gyártótól származó médialejátszók, illetve háttértárolók is, és természetesen az ezeken tárolt zeneszámok megszólaltatására is alkalmas. Beépített Wi-Fi-jének köszönhetően képes számos netes alkalmazás, vagy webrádió közvetlen elérésére.

Sharp XL-UH14
Sharp XL-UH14

Ennél egy fokkal egyszerűbbek az XL-UH14 és az XL-UH12 névre hallgató termékek. Ezek például nem támogatják a vezeték nélküli adatátviteli technológiákat, így csak a CD-lejátszón vagy az USB porton keresztül juttathatók el rájuk a zeneszámok. A beépített FM tunerrel rendelkező két termék között csak a maximális teljesítmény tekintetében fedezhető fel eltérés. Az UH14 esetében húsz wattal számolhat a felhasználó, míg a kistestvérnél be kell érni ennek a felével.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés